Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak
Tizenötödik születésnapját ünnepeli a Hotmail. Az elmúlt másfél évtized számos megújulása és fejlesztése után idén további funkciókkal bővül az évfordulóját ünneplő levelezőrendszer.

Újdonságokkal ünnepel a 15 éves a HotmailA jubileum alkalmából a levelező használatával kapcsolatos érdekes statisztikákat osztottak meg a fejlesztők:

  • Több mint 14 milliárd fotót küldtek eddig a fényképes email segítségével.
  • Havonta több mint 40 millió ember használja böngészőjéből a Word-öt, az Excel-t vagy a Powerpointot, azaz az Office Web Apps szolgáltatásait.
  • A Hotmail a spamek 98%-át kiszűri, vagyis a SmartScreen Filter 5,5 milliárd kéretlen levelet blokkol minden nap.
  • Több mint 3 millióan hoztak létre második e-mail címet Hotmail postafiókjukon belül.
  • Több mint 5 millió felhasználó cseveg Facebookon található ismerőseivel a Hotmail-en keresztül.

Idén eddig hét alkalommal rukkoltak elő valamilyen újdonsággal a Hotmail fejlesztői, amelyek célja minden esetben a kezelhetőség és a felhasználói élmény javítása volt. A 2011-es év nyolcadik fejlesztése kezdetben tesztjelleggel jelenik Hotmail újdonságokmeg egyes fiókokban, de hamarosan minden felhasználó számára elérhető lesz az új mininaptár. Segítségével a felhasználók többé biztosan nem fognak elfeledkezni semmilyen programról vagy feladatról, ugyanis könnyen átláthatják időrendjüket.

Az e-mailek visszakeresése is egyszerűbb lesz ezután, mivel a mininaptár „Go to" funkciója segítségével rögtön leválogathatók a kijelölt nap levelei.

Tóth András Mihály, a Microsoft Magyarország Windows üzletágának vezetője elmondta: „Az elmúlt mintegy egy évben, mióta megjelent az új Hotmail, egy percet sem pihentünk, hiszen folyamatosan azon dolgoztunk, hogy egyre jobbá és könnyebben kezelhetővé tegyük a világ egyik legnépszerűbb ingyenes webes levelezőjét a Hotmailt. Idén a mininaptár már a nyolcadik fejlesztésünk, és de nem árulok el titkot azzal, hogy év végéig még számos meglepetéssel fogjuk megörvendeztetni felhasználóinkat!"


<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: