IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak GoVideo - Az apró szoftver tulajdonképpen egy videó-böngésző, ám használatához nem szükséges semmilyen böngésző a gépen (tehát nem egy IE vagy Firefox shell-ről van szó). A GoVideo ingyenesen letölthető...
A Youtube népszerűsége szinte mágnesként vonzza a független fejlesztőket, akik a hirtelen népszerűség reményében különböző, a Youtube-ra építkező alkalmazásokkal vagy weboldalakkal próbálkoznak. Ez néha sikerül, néha nem. A legismertebb megoldások a különböző „Tube videó letöltő” alkalmazások és böngésző kiegészítések, vagy éppen online megoldások a videómegosztó anyagainak letöltéséhez. A másik népszerű megközelítés, amikor valamilyen extra szolgáltatást építenek a Google videómegosztója köré, ennek legismertebb példája a híres „Muziik” nevű szoftver. (Részletes összeállításunk a legelképesztőbb Youtube-eszközökről és segédprogramokról itt olvasható.)

 A legújabb trónkövetelő a műfajban, a csúfos véget ért (és azóta megszűnt) Desktube lehetséges utódja, a GoVideos!

 Az apró szoftver tulajdonképpen egy videó-böngésző, ám használatához nem szükséges semmilyen böngésző a gépen (tehát nem egy IE vagy Firefox shell-ről van szó). A GoVideo ingyenesen letölthető innen.

 
 

Telepítése után máris indítható az asztalról. Az elképzelés lényege (legalábbis a fejlesztők elmondása szerint) az lenne, hogy a böngésző elindítása nélkül is tudjunk videókat nézni, gyorsan és egyszerűen, egy egyszerűsített felületen. Hogy ez mennyire életképes ötlet, azt majd az idő eldönti, tény, hogy a GoVideo pillanatok alatt betöltődik, mivel semmi extrát nem tartalmaz: csak videókat tudunk nézni és böngészni. (Egy kicsit emlékeztet az internetes tévékben található, egyszerűsített Youtube felületre).

 
 

Tulajdonképpen egy végletekig egyszerűsített böngészőt kapunk, menük és kezelőfelület nélkül, ami csak a Youtube kínálatát böngészi. Ha esetleg egy kiegészítőkkel telezsúfolt Firefoxot, vagy egy „gyárilag lassú” Internet Explorert használnánk ugyanazon videó megnézéséhez, akkor kétségtelenül percekkel tovább tartana a művelet. Ráadásul a kereső, és a videó találatok is átláthatóbb és izgalmasabb formában jelennek meg, ellentétben a kicsit zsúfolt és bonyolult, eredeti Youtube felülettel.

 Egy próbát megér, ha másért nem akkor azért, mert a munkához/szórakozáshoz használatos böngészőnktől függetlenül tudunk videókat nézni. Talán vannak felhasználók, akik szeretik így „külön kezelni” a videózást és a böngészést. 

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - GoVideo - Youtube videók a Windows asztalon

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: