IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A programmal gyerekjáték fotókat készíteni egy videóról, ráadásul nem csak arra van lehetőségünk, hogy egy adott pillanatban "lekapjunk" egy képkockát, hanem arra is, hogy megadott darabszámú felvételt készítsünk, vagy adott időközönként fotózzunk automatikusan a filmből.
A fotókat végül JPG formátumban elmenthetjük.

Akár automatikusan is fotózhatunk

 

Mindez szép és jó, már ez is sokaknak nagy segítség lehet, ám a SceneGrabber .internet ennél többre is képes!
A programból nem csak egyesével exportálhatjuk a képeket (ezt amúgy a kicsit elrejtett Edit/preview menüponttal tehetjük meg, ha jobb egérgombbal kattintunk egy képre), hanem akár nézőképes gyűjteményt is készíthetünk belőlük, ráadásul rengeteg hasznos extra információt is megjeleníthetünk az ilyenkor készülő gyűjtőképen: megjeleníthető a videofájl neve, mérete, hossza, méretei, arányai, a codec jellemzői stb.

Akad néhány beállítási lehetőség (kattintson a képre a nagyításhoz)

 

Rengeteg jellemzőt jeleníthetünk meg így, ráadásul tetszés szerint válogathatjuk össze ezeket, ha a Movieinfo linkre kattintunk. Ezen felül pedig a nézőképeken elhelyezhetjük a timecode-ot is.

A megjelenítendő adatok összeválogatása

 

Egyszerűen használható, ügyes és ami nem utolsó szempont: ingyenes alkalmazás! Érdemes egy próbát tenni vele! Azt pedig talán - a neve miatt - mondanunk sem kell, hogy használatához a Microsoft .internet Framework is szükséges.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Fotózzunk le jeleneteket filmekből a Windowson

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: