IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Ingyenesen letölthető a Norton új mobilbiztonsági alkalmazása androidos telefonokra. Az Mobil Security Lite teljeskörű védelmet nyújt az adatvesztés, lopás és a kártékony programok ellen.
Eddig több, mint hatmilliárd alkalmazást töltöttek le androidos telefonokra, így világosan kitűnik, hogy az Android piaca robbanásszerűen növekszik. A felhasználók korlátlanul tölthetik le amit akarnak és akkor amikor akarják. Ugyanakkor a cég közleménye szerint a felhasználóknak ügyelniük kellene a mobiltelefonjuk védelmére, ugyanis a Symnatec legfrissebb Internetbiztonsági tanulmánya rávilágított, hogy négyszer több a kifejezetten androidos telefonokat célzó vírusok száma az előző évi adatokhoz képest. Emellett a legújabb Norton-felmérés szerint az Egyesült Államokban a felhasználók 36 százaléka vesztette el, illetve lopták már el a telefonját. Éppen ezért a fogyasztók mobileszközeinek védelme fontosabb, mint valaha.


A Symantec elérhetővé tette a Norton új Mobile Security Lite eszközét, amely egy ingyenes biztonsági alkalmazás az androidos okostelefonok számára. A Norton Mobile Security Lite ötvözi a lopásgátló funkciókat a kártékony programok elleni védelemmel, így a felhasználóknak a cég szerint akkor sem kell aggódniuk, ha készülékük esetleg elveszne, vagy lopás, illetve rosszindulatú program áldozatává válna.

A Norton nemcsak biztonságérzetet nyújt függetlenül attól, hogy éppen mit csinálunk a mobiltelefonon, de az új Mobile Security Lite megvédi a bizalmas adatainkat. A felhasználóknak lehetőségük nyílik arra, hogy a készülék elvesztése esetén egy SMS elküldésével távolról töröljék a készüléken lévő tartalmat, illetve blokkolják a kéretlen hívásokat vagy üzeneteket. Ezen kívül a Mobile Security Lite automatikusan ellenőrzi a készülékre letöltötött alkalmazásokat és elvégzi a biztonsági frissítéseket.Ezekkel az alapvető funkciókkal a készülék és a felhasználó állandó biztonságban van - mondta Gombás László, a Symantec magyarországi szakértője.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - Ingyenes Norton vírusírtó Androidos telefonokra

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: