Közösség - Intézmények

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A nyírbogáti iskola interaktív táblákat és új számítógépeket kapott, a nyírbátori kistérség négy településének a könyvtárában számítógépes adatbázis és online katalógus gyorsítja a kölcsönzés folyamatát.

Nagyszabású, pályázati forrásból megvalósuló informatikai fejlesztés zárult le a Nyírbogáti Általános Iskolában. Ennek köszönhetően javult a diákok számítástechnikai oktatásának minősége, a tanárok pedig korszerűbb eszközökkel oktathatnak. Hét interaktív táblát és tizenhat új számítógépet szereztek be. „A beruházással jelentősen javul a hátrányos helyzetű iskola lehetősége, hiszen a diákok előtt kinyílik a világ” – mondta a megyei sajtószolgálatnak Simon Miklós, a település polgármestere.

A nyírbátori kistérség könyvtárai is jelentős informatikai fejlesztésen vannak túl: számítógépes adatbázis és online katalógus segíti a könyvtárosok munkáját és könnyíti meg a látogatók dolgát. Csaknem húszmillió forintból kapott korszerű számítógépes rendszert a nyírbátori, nyírlugosi, nyírbogáti és nyírbélteki könyvtár. Az eredeti elképzelések szerint a társulásban partner húsz település mindegyikének a bibliotékája hasonló fejlesztésen esett volna át, azonban a pályázat időközbeni módosítása miatt csak a fent említett négyben lehetett élni a lehetőséggel.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> IKT körkép - Informatikai fejlesztések a nyírbátori kistérségben umvpeu

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: