IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A legújabb szolgáltatások (hivatalosan „Web Library Builder”) felhőben vagy merevlemezen tárolják internetezésünk adatait. Ilyen szolgáltatás (és plugin) a Hooeeywebprint is.

 A Hooey működtetéséhez szükségünk lesz egy böngésző kiegészítésre: ebből Firefox és IE verziókat találhatunk az oldalon, természetesen ingyen.  Bár a kiegészítő csak 1MB, működtetéséhez szükségünk lesz az Adobe Air csomagjára is (12MB): ha esetleg nem lenne még a gépünkön, akkor innen letölthetjük.

 
 

A kiegészítő feltelepítése után egy új ikont találunk a böngészőben. Erre kattintva bármikor visszanézhetjük a megtekintett oldalakat, linkeket, képeket és videókat. Miben más ez, mint egy hagyományos „history”? Nos, elsősorban a kezelhetősége miatt: a megtekintett weboldalakról képeket is kapunk a könnyebb azonosíthatóság végett. Az oldalakon belül kereshetünk is (anélkül, hogy újra meglátogatnánk azokat), sőt kulcsszavakra kereshetünk mindegyik, vagy csak bizonyos oldalakon belül is. Az internetezés „felvételét” (record) természetesen bármikor ki- és bekapcsolhatjuk, tetszés szerint. A Hooey-t használva sokkal kényelmesebben találhatunk meg valamit, amire napokkal esetleg hónapokkal ezelőtt bukkantunk rá (és elfelejtettünk könyvjelzőt készíteni hozzá).

 A Hooey ingyenes verziója semmilyen korlátozást nem tartalmaz, az adatokat azonban csak merevlemezre képes menteni. Nagyméretű adatállomány esetében ez gond lehet: ezen segít a „pro” verzió, ami ugyan már nem ingyenes (öt dollár havonta), viszont cserébe felhőbe menthetünk, sőt meg is oszthatjuk netezésünk útvonalát vagy a megtalált érdekes oldalakat.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Rögzítsük internetezésünket ingyen

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: