Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A Sony két digitális távcsövet mutatott be, melyek Full HD minőségben képesek 3D videórögzítésre, sajnos meglehetősen borsos áron.
A DEV-3 and DEV-5 kódnevű távcsővek tízszeres optikai nagyításra képesek (3D módban ez 5,4-szeresre csökken), elektronikus keresőt építettek beléjük és képérzékelőjük egy kompakt fényképezőgépekben használatos 7 megapixeles CMOS chip. Az 1080p felbontású videókat AVCHD formátumban rögzítik. Természetesen van bennük képstabilizátor és autofókusz, a lencsék fényereje f1.8 - f3.4. A kiadott közlemény szerint ideálisak a természet megfigyelésére, és a látottak sztereó hanggal egy gombnyomással megőrízhetők az utókornak. Kialakításuknál éppen ezért arra törekedtek, hogy beleolvadjanak a környezetbe, ne árulják el a megfigyelő helyét, ezért nincsenek rajtuk zavaró gombok vagy egyéb külső részletek.


A gyártó közleménye szerint akkumulátoruk egy feltöltéssel két órányi 2D mozgóképet tud rögzíteni Memory Stick kártyára, melyet USB vagy HDMI csatlakozón keresztül tölthetünk le róla. (A sztereószkopikus 3D film visszanézéséhez természetesen 3D tévére van szükség.)


A meglehetősen súlyos szerkezetek (1.2 kg) novemberben lesznek kaphatók, a DEV-3 ára 1400 dollár lesz. A DEV-5 modellben van digitális zoom, GPS (mely fotóknál automatikusan hozzáadja a készítés helyét) és néhány további felszerelés (hordtáska, lencsetakaró, stb.), emiatt kisöccsénél 600 dollárral drágább, 2000 dollár.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - Full HD 3D videófelvétel digitális távcsővel

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: