Közösség - Intézmények

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Számítógépek, interaktív táblák, notebookok és projektorok segítik az új tanévtől az alapfokú oktatást Solton és Gyomaendrődön. A pályázati pénzből megvalósult beruházások révén a tanárok modern eszközöket vethetnek be a tanulók tudásának növelésére.

Számos új számítástechnikai eszközt kapott a solti Vécsey Károly Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. A Bács-Kiskun megyei városban a 26 millió forintos beruházás önerő nélkül, az Európai Unió támogatásával valósult meg.

A szeptemberi tanévkezdésre a diákokat 54 új számítógép és 16 tantermi csomag várja, amely interaktív táblákat, notebookokat, valamint projektorokat tartalmaz. Az eszközöket egy helyi fémipari szövetkezet munkásai már beszerelték, tartva a július végi határidőt. A Kossuth Lajos utcai épületbe tíz tantermi csomag és 36 számítógép jutott, míg a maradék a kissolti, egykori Rákóczi Ferenc Iskolába került. Az eszközigényt a helyi szükségleteknek megfelelően az iskola vezetősége és informatikatanára állította össze.

A Békés megyei Gyomaendrődön 30 millió forintot költöttek új informatikai felszerelésre. Itt az interaktív táblák, projektorok és notebookok mellé szavazógép-csomagokat is beszereztek, amely lehetővé teszi a tanítási órákon az elektronikus mérés-értékelést.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> Informatikai fejlesztések dél-alföldi iskolákban umvpeu

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: