Számítógépek - Okostelefonok

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak De sétáit, futásait is rögzítheti és később a Google térképen követheti egy okostelefonokra készült alkalmazással.
A MapMyRIDE (http://www.mapmyride.com/) elsősorban a biciklis testedzés kedvelőinek készült, azonban semmi akadálya, hogy más szabadidős aktivitásunkat is naplózzuk, elemezzük és megosszuk másokkal az oldal és a hozzá tartozó telefonos alkalmazások segítségével. Az MapMyRIDE szolgáltatásaink a használatához  választanunk kell egy tagsági módot, amik közül a legtöbb kerékpárosnak az ingyenes is elégséges, legfeljebb néha hirdetésekkel is fog találkozni.
 
 

Annak ellenére, hogy az oldalra utólag is beírogathatjuk, mikor és merre jártunk, sokkal kényelmesebb és több információt gyűjthetünk, ha használjuk a mobilos alkalmazások valamelyikét. iPhone, Android és Blackberry tulajdonosok automatizálhatják kerekezési útvonaluk pontos naplózását. A telefonokban található GPS-től származó adatokat az út végén elmenthetjük és feltölthetjük a MapMyRIDE weboldalára, ahol később a saját profilunk alatt visszanézhetjük, elemezhetjük merre jártunk, milyen átlag- és maximális sebességet értünk el, hol voltak emelkedők és hogy bírtuk azokat.

 
 

Egy-egy úthoz megjegyzéseket, leírásokat, fotókat is csatolhatunk. Az így kiegészített útinaplót megoszthatjuk többek között Facebook, Twitter, Yahoo!, MSN és Google+ ismerőseinkkel.

 
 

A kerékpározás (vagy séta vagy futás) térképe a Google Maps-on jelenik meg, ami alatt egy kiegészítő grafikonon a szintkülönbségeket is láthatjuk. A megtett utat leglátványosabban a térkép jobb felső sarkában található “3D FlyOver Video” gombra kattintva tudjuk megnézni. Ez egy felugró ablakban a Google Earth segítségével végigrepít az úton, természetesen felgyorsított tempóban. A videónak letölthetjük a beágyazható kódját, így akár saját weboldalunkba is beépíthetjük azt. ...

 
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Nézze meg 3D-s videón merre kerékpározott

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: