IKT műhely - IKT az osztályomban

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak
A Conceptboard egy végtelen nagy virtuális falitábla, amelyen egyszerre korlátlan számú ember dolgozhat együtt. Remek lehetőség egy osztályközösség, vagy kisebb projektcsoport együttműködésére.
A Conceptboard virtuális tábláján rajzokat, képeket, szövegeket, dokumentumokat helyezhetünk el, amit aztán közösen beszélhetünk meg, post-it szerű címkéket használva. Arra is lehetőség van, hogy menet közben képernyőfelvételeket készítsük (részlet, vagy teljes képernyő).
 
Korlátlan számú résztvevőt hívhatunk meg, de a post-it rendszer miatt a táblára helyezett hozzászólások mindig áttekinthetők maradnak. Kész, vagy félkész táblamunkáinkat elmenthetjük.


Órai alkalmazás
 
A Conceptboard sok mindenre használható: gondolattérképként, projektekhez, vagy dokumentumaink közös megbeszéléséhez... Remek eszköz önállóan is, amikor például egy adott weboldalt akarunk bemutatni diákjainknak, elemezni diákjainkkal. A program iPad-en is fut.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábortanárblogok.hu - Válogatás a világ IKT blogjaiból<<< A hír eredetijét itt találtuk.

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: