IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Parancsikonokat létrehozni a Vistában vagy a Windows 7-ben nem különösebben megerőltető feladat, mégis, akadnak esetek, amikor ez az aprócska program kényelmesebbé teszi a műveletet.
A Handy Shortcuts nem a dokumentumainkhoz vagy az alkalmazásainkhoz kreál ikonokat a Vista vagy a Windows 7 Asztalára, hanem a különféle rendszerfunkciókhoz.


Ilyen például a gép kikapcsolására, altatására, újraindítására szolgáló ikonok létrehozása, amelyekhez persze kézzel is kreálhatnánk parancsikont, azért a program segítségével kényelmesebben létrehozhatók.

 
 

A fentiekhez hasonlóan készíthetünk parancsikonokat a Vezérlőpult különféle elemeihez is, például a programok eltávolítására szolgáló alkalmazáshoz, vagy a Windows biztonsági központjához. Az Advanced fülön pedig különféle Windows 7 és Vista funkciókhoz kreálhatunk gyors elérést, például a hardver biztonságos eltávolításához, a vágólap törléséhez, a Flip3D indításához stb.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - A hét Windows alkalmazása Handy shortcut - parancsikonok a fontos funkciókhoz

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: