Számítógépek - Okostelefonok

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A Mango után itt a Tango!? Egy most napvilágra került benchmark listájában új, eddig nem látott Microsoft okostelefonok bukkantak fel, amelyek több különböző gyártótól érkeznének.

A WPCentral által nyilvánosságra hozott listában több olyan készüléket is láthatunk, amelyekről korábban már szót ejtettünk, de ezzel egy időben kevéssé, vagy egyáltalán nem ismert újdonságok is felbukkannak itt, és bár némelyikükről egy-egy részlet már napvilágra került, ez nem minden esetben mondható el. Fussunk gyorsan végig ezen megoldásokon, ennyit mindenképpen megérdemelnek.


A HTC Mazaa állítólag a Trophy frissítéseként érkezik majd némi hardveres újítással, míg a HTC Omegáról még ennyit sem tudni. A Fujitsu IS12T már bemutatkozott Japánban, ezen a héten indul meg az értékesítés, a Samsung SGH-i937 pedig minden bizonnyal a Galaxy S II-re hajaz majd, WP7 Mangóval körítve. A Nokia SeaRay szintén korábban megjelent a különböző híradásokban, ez gyakorlatilag az N9 WP7-változata lesz, a Nokia XXX egy egyelőre ismeretlen készüléket, talán a Nokia 800-at takarja, míg az LG LS831 szintén a homályba vész, bár egyesek szerint ez a HD7-re hajazó LG Fantasy lehet. Az NA NA sok fejtörést egyelőre nem okoz, ezen okostelefont teljesen elfedték a benchmark során, tehát csak annyit tudunk, hogy még egy további változatra számíthatunk.


A hivatalos fejlesztői blogban eközben kiderült, hogy a külső appok száma már 30 ezernél jár, ezt pedig további részletekkel egészítették ki. Megtudhatjuk, hogy a beküldött alkotások 75 százaléka angol nyelvű, a második helyet pedig a német foglalja el. A fejlesztések 47 százaléka teljesen ingyenes, 20 százalék a próbaidő után kér fizetést, míg 33 százalék próbaidőt sem engedélyez, először le kell perkálnunk egy bizonyos összeget a használatért. Nem meglepő, hogy a játékok vezetnek a népszerűségi listán (17%), a második helyen az oktató jellegű és a sporttal kapcsolatos fejlesztések osztoznak (14-14%), őket pedig a szórakoztató jellegű appok követik (11%). Immár a Mangóhoz készült alkotásokat is feltölthetik a külső fejlesztők, ez tovább erősítheti a WP marketplace helyzetét.

A Microsoft megerősítette, hogy a következő verzió, amely egyelőre Tango kódnéven ismert, egy kisebb frissítés lesz, elsősorban az ázsiai régiónak szánva, hogy a korábban kevesebb figyelmet kapó itteni cégeket egy szintre hozzák európai kollégáikkal. Elsősorban az olcsóbb, többek között a ZTE és a Nokia által gyártott készülékeken jelent majd fontos előrelépést a Tango, például a Bing javított szolgáltatásaival, bár az még nem egyértelmű, hogy a többi régióban milyen változtatásokat várhatunk az új verziótól.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - Új Windows Phone 7 telefonok

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: