IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A Windows 8 megjelenéséig még hátra van jó pár hónap. De egy igazi Windows rajongót ez nem gátol meg abban, hogy már most Windows 8 jellegű asztala legyen.

A Windows 8 számos újdonsága mellett  (összefoglalónk itt) és a fájlkezelést érintő valóban hasznos újításokon kívül (lásd itt), az egyik legszembetűnőbb változás a felületet érinti majd. Megmaradnak ugyan az ikonok és az asztal, ám mindezek mellé kapunk egy új, ún. „mosaic” felületet is. Ezt sokan hasznos újításnak tartják, míg mások borzasztó ötletnek ítélik. Tény azonban, hogy nagyon látványos és jól kezelhető.

Bár a Win8 UI jelen pillanatban is fejlesztés alatt van, az már most is látszik, hogy mit szeretne a Microsoft. Egy nagyobb, letisztultabb felületet, ami jóval átláthatóbb, mint a hagyományos „ikonos/startmenüs” megoldás. Egy freeware szoftver segítségével most nekünk is lehet Windows 8 felületünk: ehhez nem lesz szükség másra, mint egy Windows 7-re és a sokak által gyűlölt .internet framework legfrissebb verziójára.  

Windows 8-ra alakított Windows 7 felület

 

A szoftver neve „Mosaic Project” és ingyenesen letölthető erről a címről. Még csak béta állapotban van, azonban már most is tökéletesen használható, sőt már Widget-eket is rakhatunk rá, csak kattintsunk az „Add” gombra.  Kicsomagolása és elindítása után (telepítenünk sem kell, csak tömörítsük ki) után, máris egy Win8 UI boldog tulajdonosai leszünk, így legalább el tudjuk dönteni, vajon elnyeri-e tetszésünket az irány, amerre a Windows következő verziója tart. Legalábbis a felület tekintetében.

 

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Így lesz Windows 8 a Win7-ből már most - ingyen

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: