IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A virtualizációs rendszereket kínáló cég első embere felszólította a VMworld fejlesztői konferencia résztvevőit, hogy mihamarabb készüljenek fel az asztali számítógépek utáni korszakra.

Paul Maritz, a VMware vezetője a vállalat fejlesztői konferenciáján sok megjelent vendéget meglepett a beszédével. Többek között kijelentette, hogy az ágazatnak fel kell készülnie a PC utáni korszakra, mely átállás egy átfogó és mélyreható folyamat lesz. "Steve Jobs arról beszélt, hogy belépünk a PC utáni korszakba. Igazat adunk neki ebben. Abból kell kiindulnunk, hogy 3 éven belül az internethozzáféréssel rendelkező eszközök 80 százaléka már nem Windowson alapuló asztali számítógép lesz" - közölte Maritz.


A VMware első embere hozzátette: szükség van az olyan technológiák továbbfejlesztésére, amelyek lehetővé teszik egy olyan világ kialakítását, ahol az emberek számos eszközzel csatlakozhatnak a világhálóhoz. Mindez igaz a saját cégükre is: a VMware olyan virtualizációs technológiákon dolgozik, amelyek lehetővé teszik a számítási felhő környezetben való munkavégzést. Maritz szerint a PC-korszakban minden akörül forgott, hogy automatizálják a klasszikus irodai munkát, azonban időközben megváltozott az emberek munkavégzési módja. Egyre nagyobb szerepet kapnak a közösségi hálózatok és a webes alkalmazásokon keresztül megvalósuló közös munkavégzés.

"A 35 évesnél fiatalabb dolgozók már nem íróasztal mögött ülnek és nem is szívesen gyártanak irathegyeket. Éppen ezért hamarosan nem csak egy PC utáni, hanem egy dokumentumok utáni korszakról is beszélhetünk majd. Emiatt a fejlesztői közösségnek még inkább lépnie kell és - a változó felhasználói szokásokat figyelembe véve - megfelelő eszközöket kell biztosítania az emberek számára" - szögezte le végül Paul Maritz.

Maritz 1986 és 2000 között a Microsoftnál dolgozott és az 1990-es években gyakorlatilag Bill Gates és Steve Ballmer mögött a cég harmadik számú vezetőjének számított. Alelnökként a platformstratégiai és fejlesztői csoportot vezette, s komoly szerepe volt a Windows 95, a Windows NT és az Internet Explorer kifejlesztésében.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - A VMware vezetője már a PC utáni korszakról beszélt

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: