Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A megszüntetendő szolgáltatások a cég szerint korszerűtlenek, ma már nincs értelme folytatni őket.

A régi-új vezető, a posztra tavasszal visszatért Larry Page újabb szerkezetátalakítási lépéséről számolt a múlt hét végén a Google hivatalos blogjában Alan Eustace, a cég alelnöke.

A „nagy őszi takarítás” újabb állomása, hogy a következő hónapok során újabb tíz projektet állítanak le, mivel úgy ítélték meg, hogy egy tisztább profil, a hatékonyabb munka és a jövőbeli fejlesztések szempontjából fölöslegesek, illetve nem éri meg rájuk pénzt és energiát áldozni.

Ezek a következők: leállítják a 2010-ben felvásárolt induló cég, a közösségi keresőt fejlesztő Aardvark támogatását (ugyanakkor hasonló fejlesztések továbbra is lesznek), a „felhősödés” miatt funkcióját vesztettnek tartják a Desktop kiegészítőt, leállítják a hírek magazinstílusú megjelenítését szolgáló Fast Flipet, megszűnik a Flash számára készített Google Maps API, nem látják értelmét a kötegelt programletöltést segítő Google Pack további működtetésének sem, korszerűtlennek ítélik a Postini felvásárlása után kialakított Google Web Security szolgáltatást is, leáll a felhasználói közreműködésre, az önkéntes képcímkézésre kitalált Image Labeler, a Google Dokumentumok szerintük feleslegessé tette a Notebook szolgáltatást, az egyéb lehetőségekre hivatkozva leállítják a weboldalakra való jegyzetelést biztosító Sidewikit, és végül: leáll a fejlesztők számára kialakított Subscribed Links is.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu - Nagytakarítás a Google-nál újabb tíz projektet állítanak le

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: