IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Azt már az iskolás gyerek is kívülről fújja, hogy ha például egy Word dokumentumban egy úgynevezett hiperlinket (kékkel aláhúzott, valamilyen weboldalra vezető hivatkozást) talál, akkor a Ctrl billentyű lenyomása mellett tud eljutni a kapcsolódó weboldalra. Ezt amúgy a felette feltűnő felirat is megerősíti.

Van azonban egy módszer, amellyel kiküszöbölhetjük ezt a Ctrl-os akciót.

Ehhez nyissunk meg egy Word dokumentumot. A felső menüsorból válasszuk az Eszközök/Beállítások pontot, mire megnyílik a Beállítások nevű párbeszédablak. Menjünk a Szerkesztés fülre, és szedjük ki a pipát a jobb oldali, a Hivatkozás követése: CTRL + kattintás felirat előtti jelölőnégyzetből, majd nyugtázzuk OK-val a választásunkat. A továbbiakban elfelejthetjük a Ctrl billentyűt, elég, ha rákattintunk a szövegben található hivatkozásra, és máris betöltődik a meghívott weboldal.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - Office-tipp Nem is kell Ctrl a hiperlink követéséhez

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: