Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A Ganz Ábrahám Kéttannyelvű Gyakorló Szakközépiskola és Szakiskola környezeti nevelés munkaközössége bemutató foglalkozást tart IKT eszközök a környezetvédelem szolgálatában címmel a környezetvédelem iránt érdeklődő kollégák részére.

A foglalkozás időpontja: 2011. szeptember 21. 15.00-16.30
Helyszíne: 1195 Budapest, Üllői út 303.

A részvétel ingyenes, de a részvételi szándék jelzését az oberlander.m@gmail.com e-mail címen várják a szervezők.

A bemutatott anyagokat közkinccsé teszik a kollégák.

Ízelítőül a tervezett programból:

Az iskola tanárai bemutatják a Smart NoteBook Szoftver segítségével készített környezetvédelem témájú interaktív oldalaikat, példákat mutatnak a Lesson Activity Toolkit/ Activities használatához.

A Microsoft PowerPoint 2010 ill. 2007 programhoz kapcsolható Mouse Mischief program segítségével összeállított környezetvédelem témájú tesztek készítési lehetőségeit is megismerhetik a részvevők. Az egyszerű választás típusú teszteket rádiós egerek (távegér) segítségével lehet megoldani. A feleltető rendszerekhez képest kevesebbet tud, viszont jóval olcsóbb a hardver, a szoftver pedig ingyenes.

A Lanschool (nem ingyenes) program segítségével a hálózatba kötött tanulói laptopokon vagy számítástechnika teremben is íratható tesztekre is láthatnak a kollégák egy környezetvédelem témájú tesztet.

A Legyen Ön is milliomos játékkal való felelést kedvelik a diákok. A fenntartható fejlődés témakörében készült adatbázis segítségével megtanulhatjuk, hogyan készíthetünk saját kérdéseket a játékhoz. (A szoftver ingyenes.)

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> IKT a környezetvédelemben budapestedu.hu

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: