IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak QR kód készítés több formátumban, tetszőleges méretben is lehetséges, ha ellátogatunk a - megnyerő nevű - qrcode.littleidiot.be oldalra.

A QR kódok egyre jobban elterjednek, újságoktól a plakátokig szinte mindenhol találkozhatunk már velük, itthon is. Természetesen annak sincs semmi akadálya, hogy bárki elkészítse saját QR kódját, csak éppen az a baj, hogy a legtöbb ingyenes QR kód generáló weboldal és alkalmazás csak kisméretű, bitmapes kódokat generál, így azokat mondjuk egy pólóra nyomtatni nagyobb méretben már nem nagyon lehet.

Bár a QR kódok felhasználásakor legtöbb esetben megteszi a kis felbontású változat is, akinek esetleg nagyobb verzió kell, annak érdemes ellátogatni a - megnyerő nevű - qrcode.littleidiot.be oldalra.

Itt létrehozhatunk QR kódot rövid szövegnek, URL címnek, telefonszámnak, e-mail címnek, névjegykártyának, de akár wifi beállításoknak is. Ez eddig nem nagy kunszt, szinte minden hasonló oldalon megoldható. A More Options gombra kattintva variálhatjuk is kódunk jellemzőit, de még ez sem különleges lehetőség. Az igazi poén a dologban, hogy itt a végén nem csak PNG, hanem SVG, EPS és PDF formátumokban is letölthetjük a kódot, s utóbbiakat azután könnyedén tudjuk nagyítani, ha szükséges!

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> techline.hu - QR kód készítése vektoros formátumban

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: