Közösség - Intézmények

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Apostagon és Algyőn is oktatást segítő informatikai eszközöket (nyelvi labort és interaktív táblákat) kapott a település általános iskolája, utóbbi településen ráadásul már új iskolaépület fogadja a készülékeket. A beruházásokat pályázati források segítették.

Új általános iskolában tartották az évnyitót a Csongrád megyei Algyőn. A település központjában húzták fel az épületegyüttest, amelyet Fehér Ignácról, Algyő első iskolaigazgatójáról neveztek el. A beruházás összesen majdnem 1,7 milliárd forintból egy DIOP-pályázat segítségével valósult meg, amelyhez az Európai Unió és az Európai Fejlesztési Alap kétszázmillió forinttal járult hozzá. A komplexumban 16 tanterem és hat szaktanterem fogadja a kisiskolásokat, akiknek egy melegítőkonyhával ellátott százfős éttermet, valamint egy büfét is kialakítottak. A 488 négyzetméteres aula adhat helyet az iskolai rendezvényeknek, az 1310 négyzetméteres tornacsarnok pedig lelátót is kapott. Az iskola alkalmazottjai az igazgatási és orvosi szobákban kaphatnak helyet. Az autósok 50 parkoló-, a biciklisek pedig 150 kerékpártároló-helynek örülhetnek.

Az új iskolába új informatikai eszközöket is beszereztek. Egy TIOP-pályázat segítségével több mint hétmillió forintért alakítottak ki egy korszerűen felszerelt nyelvi labort, vettek interaktív táblákat, csomagot a sajátos nevelési igényű tanulóknak, valamint szavazócsomagot.

Új informatikai berendezések segítik az oktatást a Bács-Kiskun megyei Apostag általános iskolájában is, ahol szintén TIOP-pályázatnak köszönhetően valósult meg a beruházás. Az Új Széchenyi Terv részeként 11 millió forintot költöttek a modernizációra.

Az augusztus 31-i projektzáró rendezvényen Dudla Erzsébet, a helyi általános művelődési központ igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd az iskolások műsora után Zakar Zoltán polgármesterrel képes bemutatót tartottak a projekt megvalósításának szakaszairól és a kivitelezésről. Ezután felavatták és átadták az új eszközöket, az interaktív táblákat pedig külön bemutatták.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> Fejlődik az képzés a Dél-Alföldön

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: