Közösség - Intézmények

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Uniós támogatást nyert TIOP-pályázaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ároktő önkormányzata a Dr. Mészáros Kálmán Általános Iskola informatikai infrastruktúrájának fejlesztésére.

12 PC-t iskolai munkaállomást, hozzájuk egy alkalmazási szerver csomagot, egy szoftvert, valamint egy WIFI-csomagot és négy interaktív táblát vásároltak a pályázati pénzből.

Az új berendezéseket már a nyár első felében beszerezte az iskola. 12 PC-t iskolai munkaállomással, hozzájuk egy alkalmazási szerver csomagot, egy szoftvert, valamint egy WIFI-csomagot és négy interaktív táblát vásároltak a pályázati pénzből. A pedagógusok képzésen sajátították el az új eszközök használatához szükséges ismereteket. Ebben a tanévben az berendezés lehetőséget ad arra, hogy a fő tantárgyak oktatásakor újabb módszerek bevezetését is megvalósíthassák a pedagógusok.

A digitális tananyagot könyvek és programok egészítik ki, amelyek segítségével valóban korszerű és a 21. század követelményeinek megfelelő ismeretanyaggal gazdagodhatnak a tanárok és a kisdiákok. Az interaktív módszerek bevezetésével érdekessé válik a tanulás, és lehetőség nyílik az önálló kutatásra, az interneten való ismeretszerzésre is. Mindehhez természetesen továbbra is elképzelhetetlen a pedagógusok személyes jelenléte, közvetítő szerepe, amellyel segítenek rendszerezni a világhálón található mérhetetlen mennyiségű információt, összekötve azt a tananyag nyújtotta alapokkal.

Az iskola szerepe és feladatköre nem változik a 21. században sem. Mind a tehetséges, mind a hátrányos helyzetű vagy éppen a tanulási gondokkal küzdő gyermekek számára biztosítani kell az alapvető tudásanyag elsajátítását, az eligazodást a társadalomban és a környezetben egyaránt. Ehhez a munkához azonban a jelenlegi életformának, felgyorsult információáramlásnak megfelelő eszközrendszert kell használni, hogy valóban minden oldalról képzett gyerekek kerüljenek ki az intézményből.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> Korszerű oktatási eszközök az ároktői iskolában

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: