Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknakAz Intel Corporation azt a 10 millió tanárt ünnepli, akik az Intel® Teach szakmai fejlesztő program keretében lehetőséget kaptak arra, hogy a technológia hatékony beépítésével oktassák tanulóikat.

Az Intel Teach több mint 70 ország helyi, regionális és nemzeti oktatási szakértőjével és kormányával dolgozik együtt, mellyel a legnagyobb és leghatékonyabb ilyen program a világon. Az Intel becslése szerint a tanárok több mint 300 millió diákot tanítottak a képzés alapján azért, hogy a hatékony tanuláshoz, irányításhoz és érvényesüléshez szükséges készségeiket fejlesszék.

Összefoglaló:

·         Az Intel® Teach szakmai oktatási programjának köszönhetően már 10 millió oktató számára vált lehetővé, hogy a technológia hatékony beépítésével fejlesszék tanulóik probléma megoldását, kritikai szemléletét és együttműködési készségét

·         Az Intel® Teach oktatási programban résztvevő tanárok több mint 300 millió diákot segítettek hozzá a hatékony tanuláshoz, irányításhoz és érvényesüléshez a globális gazdaságban

·         Az Intel® Teach program része az Intel évi 100 millió dollár értékű befektetési programjának, melynek célja az képzés minőségének javítása az egész világon. A program központi részét képezi annak a munkának, amit a vállalat egy jobb jövő elérésének érdekében folytat

„A jövő problémáinak megoldását az osztálytermekben ma kell elkezdeni"– mondta Paul Otellini, az Intel elnök-vezérigazgatója. „Azért támogatjuk a tanárokat, hogy később ők ösztönözzék a tablet arra, hogy azok minél ügyesebbek és kreatívabbak legyenek, valamint a kritikai gondolkodáshoz és problémamegoldáshoz szükséges készségeket is elsajátítsák, mivel ezek a jövőben feltétlenül szükségesek. Amellett, hogy azt ünnepeljük, hogy az Intel Teach program keretében képzett tanárok száma mára elérte a 10 milliót, továbbra is a jövő generációjának képzésére helyezzük a hangsúlyt azzal, hogy az oktatási lehetőségek minőségét javítjuk az egész világon."

Az Intel Teach egy olyan egyszerű ötletként indult, mely a tanórákhoz és a memorizáláshoz képest a projekt alapú tapasztalatszerzést részesítette előnyben. A technológia nem csak azért volt része az koncepciónak, mert az szórakoztató és újszerű, hanem azért is, mert a számítógép és a szoftver integrált részét képezik az osztálytermi képzésnek és olyan képességeket támogatnak, mint a problémamegoldás, kritikai gondolkodás és az együttműködési készség, melyet az oktatási szakemberek a 21. század kvalitásaiként tartanak számon.

                „Az Intel Teach képzés alatt újra visszatért a tanítási iránti lelkesedésem," mesélte Angie Hillman, aki az arizonai Cottonwood középiskola Intel Teach Master oktatója és nyelvi szakértője.  „Amikor a tanulók állapot felmérése és hasonló gondok nehezednek a tanárok vállára, nem könnyű azzal foglalkozni, hogyan tehető a tanulás szórakoztatóbbá. Az Intel tanegység létrehozásával képessé váltam arra, hogy miközben a lehető legmagasabb oktatási szintet tudom biztosítani a diákjaim számára, a jókedv is visszatért az osztályterembe."

                Az Intel Teach program független értékelésébe bevont tanárok arról számoltak be, hogy diákjaik „motivált és aktív résztvevői az óráknak" és „a diák projektek alaposabb megértés elsajátítását bizonyították, mint egyéb, összehasonlításra érdemes feladatok során".

                Az Inteal Teach több országban az elsődleges információs és kommunikációs technológiai (ICT) tréning program a tanárok számára; számos kormány által elismert a világ minden részén, hiszen elengedhetetlen a tanárok és tanulók fejlődéséhez. Jordániában például az előléptetés és a 15%-os béremelés feltétele az Intel Teach program elvégzése.

                A már második évtizede hódító Intel Teach az online és a személyes oktatást ötvözve a rugalmasabb kurzuskínálat fejlesztésével foglalkozik és tanárokat képez az egész világon. Azért, hogy az Intel Teach továbbra is a tanárok szakmai fejlődésének élvonalában maradjon, az Intel létrehozta az Intel Engage, és további számos helyi nyelvi online oktatási közösséget annak érdekében, hogy olyan platform jöjjön létre, mely lehetővé teszi a valós idejű oktatási párbeszédet, a tanulást és az ötletek megosztását. 

***

Ha szeretne többet megtudni az Intel Teach tanárokkal kapcsolatos eredményeiről, látogasson el az Intel oldalára www.intel.com/10millionteachers.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: