IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A MÁV-START ingyenes internet-szolgáltatást biztosít tíz 3. generációs InterCity kocsiján - közölte a személyszállító vasúttársaság és a Magyar Telekom Nyrt..

A járművek Budapest Keleti pályaudvar, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen és Budapest Nyugati pályaudvar viszonylatában, a Délibáb InterCity, a Borsod InterCity, a Kócsag InterCity és a Sajó InterCity járatain közlekednek. Az utazók számára az internetelérés díjmentes, mindössze vezeték nélküli hálózat elérésére alkalmas eszközre - például laptopra, PDA-ra, mobiltelefonra - van szükség.

A két cég közleménye szerint az érintett járművekben az ülőhelyek mellett 230 voltos csatlakozó található, amelynek segítségével menet közben is tölthetők az eszközök. A vezeték nélküli internet-hozzáférés maximális sávszélessége kocsinként 7,2 megabit másodpercenként, ezen osztoznak az aktuálisan csatlakozó felhasználók, a lehetőség elsősorban levelezést, portálok olvasását biztosítja.

A közlemény idézi Monszpart Zsoltot, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatóját, aki hangsúlyozta: "A MÁV-START Zrt. tervei között szerepel a jövőben még több InterCity szerelvényére kiterjeszteni az ingyenes internetelérés lehetőségét további járműfelújításokkal és újabb motorvonatok beszerzésével. Így a későbbiekben az ország más területein közlekedők számára is elérhető lesz a szolgáltatás."

Király István, a Magyar Telekom marketing vezérigazgató-helyettese a közlemény szerint kiemelte: "Igyekszünk még több értéket, nagyobb sávszélességet és nagyobb felhasználható adatmennyiséget kínálni azoknak, akik sokat és sokszor használják a mobilinternetet. Örülünk, hogy a tanulók, üzletemberek számára hasznosan telik majd az utazással töltött idő."
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - Ingyenes wifi tíz magyar InterCity vonaton

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: