Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak

A Google ma világszerte Szent-Györgyi Albert születésnapjára emlékezik, a Google kereső főoldalán látható, kimondottan erre a napra tervezett különleges logóval (doodle). Ez a második olyan, magyar vonatkozású doodle, mely globálisan jelenik meg,

tehát domaintől függetlenül bárki láthatja a világon. Az első ilyen doodle tavaly június 5-én tűnt fel a kereső főoldalán, és Gábor Dénesre emlékezett.

Az internetezők gyakran találkozhatnak speciális doodle-okkal, melyek mindig valamilyen fontos eseményre, művészre, tudósra emlékeznek. Ezek között már számos magyar vonatkozásút is láthattak, így pl. Munkácsy Mihályra vagy március 15-re emlékezőt is, sőt, idén június 15-én, egy magyar diák, Kovács Illés rajza jelent meg a google.hu oldalon. Alkotásával ő nyerte az első magyarországi Doodle 4 Google versenyt, művével arra a kérdésre adott választ, hogy mit jelent számára Magyarország. A versenyről bővebben olvashatnak a Google Magyarország hivatalos blogján itt és itt, a doodle-ok készítéséről pedig ezen a linken találnak érdekességeket.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: