Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak 2011. szeptember 23-án délután 15 órától kerül megrendezésre idén a legnagyobb tudományos ismeretterjesztő fesztivál, a Kutatók Éjszakája.

A főként fiatalokhoz szóló tudományos fórumról nem hiányozhat a kiemelkedő színvonalú Da Vinci Learning oktatási TV-csatorna és az Edupress Tudáspróba közös műsorhelyszíne, ahol 15:00-tól este 20:00ig izgalmas programkínálat, élő kígyó, vetélkedő és ajándékok várják az
érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt.

A Gödör Klub Akvárium termében programsorozatunk Bolyongással kezdődik egy Da Vinci Learning minta tanóra keretében Sík András planetológus kutatónk vezényletével. „A Da Vinci Learning űrkutatással foglalkozó műsorát egészítem ki a Mars- és űrkutatás legfrissebb eredményeivel. Az előadásaimat mindig gyönyörű felvételekkel és interaktivitással teszem élményszerűvé. A Kutatók Éjszakáján a családi űrutazás jegyében kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes előadással várunk mindenkit." – mondja az ELTE bolygókutatója.

A különleges tanóra után kezdetét veszi „Mit tudsz a felfedezőkről? Avagy tudósok és találmányok" című tudományos vetélkedő, ahol 5 iskolai csapat méri össze tudását, kreatív tudományos prezentációk, látványos fizikai kísérletek magyarázata és villámkérdések formájában. 18 órától Állatiiiii! című rendhagyó biológia óránkon a tengerszint alá kalandozunk, de a Tropicarium jóvoltából a programokon személyesen lesz jelen, Leonardo, a szivárványos boa, aki gondozója jelenlétében szívesen szerez új barátokat.

A programot A Földgömb magazin exkluzív fotóbemutatója zárja, amely elkalauzol bennünket egy távoli, egzotikus országba. A vetélkedőnk és tanóráink mellett folyamatos DVL DVD vetítéssel és ajándékokkal és további meglepetésekkel várjuk a jelenlévőket!
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: