IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Tucatnyi ingyenes Microsft IKT szoftvert és az órát lebilincselővé varázsoló IKT tippet és módszert ismerhetnek meg azok a tanárok, akik részt vesznek a Microsoft Magyarország workshopján, a HUNDIDAC kiállításon.

A cég munkatársai többek között bemutatják:

  • A Windows Live, felhőalapú alkalmazásrendszert, amely lehetővé teszi a tanárok és tanulók számára, hogy egy helyen kényelmesen és gyorsan létrehozhassák a maguk barátságos, ugyanakkor biztonságos online környezetét és tartalmait, amit tetszés szerint oszthatnak meg másokkal is...
  • az AutoCollage, Photo Story, Movie Maker multimédiás alkalmazásokat, melyekkel még a leglustább tanulóból is elő lehet csalogatni a kreativitást
  • a Mouse Mischief ami az interaktív feladatkészítés és számonkérés élvezetes órai eszköze (egy élő iskolai példa a használatáról itt >>>)
  • hogyan oldhatunk meg egyenleteketWord Math add-on segítségével
  • hogyan fedezhetjük fel az univerzumot az iskolapadból a WorldWideTelescope segítségével, 
  • hogyan használhatjuk a Bing Térképet interaktív földrajzórák megtartásához...
Az élő bemutatók nagy előnye, hogy az előadóknak kérdéseket tehetünk fel, és találkozhatunk olyan tanárkollégákkal, akik a gyakorlatban is használják az órai munka feldobására ezeket az ingyenes Microsoft IKT eszközöket.

Ha a HUNDIDAC-on jár, feltétlenül érdemes időt szakítania az MS workshopon való részvételre!

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: