Számítógépek - Okostelefonok

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A támogatásért cserébe a tanulók munkáit a szponzor felhasználja telefonjaiban.

LG

Az LG az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Híradástechnikai Intézetével már 2010 decemberében elkezdte az együttműködést, amelyet idén bővített ki az intézmény Neumann János Informatikai Karára is. A kandós tanulók csoportokban, LG Optimus GT540-es telefonokon fejlesztettek magyar nyelvű androidos alkalmazásokat, amelyből a három legjobban sikerült applikáció egy mobilparkolásos (Kiss Ádám és Balta Attila, Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar), egy biciklis fedélzeti számítógép (Berta Norbert, Neumann János Informatikai Kar) és egy számítógépes távvezérlő alkalmazás (Sicz-Mesziár János, Neumann János Informatikai Kar) lett. A háromból kettő mostantól előretelepített applikációként felkerül a legújabb LG androidos készülékeire. A győztes alkalmazások készítői egy-egy LG Optimus 2X mobiltelefonnal gazdagodtak, amelyet az LG ügyvezető igazgatója, Young Woong Lee adott át a versenyzőknek.

Az érintettek közleményben tudatták, hogy az LG Electronics együttműködési megállapodást írt alá az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Híradástechnikai Intézetével és Neumann János Informatikai Karával. A dél-koreai gyártó tanulmányi hozzájárulással segíti az intézményt, cserébe mobilinformatikára szakosodott tanulók magyar nyelvű androidos alkalmazásokat fejlesztenek az LG telefonjaihoz. A szerződést dr. Réger Mihály, az Óbudai Egyetem tudományos rektorhelyettese, illetve az LG Electronics magyarországi központú leányvállalatának ügyvezető igazgatója, Young Woong Lee írták alá. Az együttműködés a Kandó Kálmán Karral tavaly decemberben indult és eddig három alkalmazás készült el. Az applikációkat az LG szabadon felhasználhatja az összes Magyarországon forgalmazott androidos készülékén.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu - Az LG támogatja a magyar egyetemisták androidos fejlesztéseit

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: