Közösség - Intézmények

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A Mátraszentimrén működő, szlovák nyelven is oktató Felső-mátrai Zakupszky László Általános Iskola valamennyi pedagógusának és tanulójának van már laptopja az elmúlt időszak informatikai fejlesztései nyomán - tájékoztatta az intézmény igazgatója kedden az MTI-t.

A tantermeket digitális táblákkal szerelték fel, illetve a wifi hálózatnak köszönhetően az oktatók és a diákok egyaránt rákapcsolódhatnak az intézmény szerverére, ezáltal az internetre - közölte Jakab Krisztina.

A gyermekek a tanórák feladatain kívül a házi feladataikat is elkészíthetik a hordozható gépük segítségével. Az iskolaadminisztrációs szoftver használatának kibővítésével lehetőség van a digitális naplózásra, így nem lesz szükség a hagyományos ellenőrzőkönyvekre sem, a bejegyzéseket figyelemmel kísérhetik a szülők az interneten - tette hozzá.

Az iskolaigazgató elmondta, hogy Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár - másik három kistelepülés mellett - a mátraszentimrei iskolának ajándékozta az Opel Magyarország Kft. által felajánlott laptopokat, így jutott az iskola valamennyi tanulója számítógéphez.

A 32 tanulót oktató iskolában összevontan tanítják az 1-2., a 3-4. és az 5-6. évfolyamosokat, míg a 7. és a 8. évfolyamon csak a készségtárgyak tanítása zajlik együttesen, a közismereti tárgyakat külön osztályokban tanulják.

A szlovák nemzetiségűek által is lakott településen működő intézményben szlovák nyelvoktatás is folyik.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> Digitális iskola Mátraszentimrén

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: