IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Minden jelszó feltörhető! Vagy mégsem? Lássuk, hogyan generálhatunk feltörhetetlen, mégis könnyen megjegyezhető jelszót a Windows 8-ban...

Egy rendszert számtalan módon lehet megvédeni az illetéktelen belépéstől. Vagy ugye a hagyományos jelszavas védelem, a látványos arcfelismerés, a nem túl megbízható PIN kód, a kártyás- és ujjlenyomatos biztonsági rendszerek stb.

De ott van még a képek alapján történő azonosítás is, amely az androidos eszközt használók egy részének talán ismerős, de asztali rendszerekben még nem terjedt el különösebben. Nos, a készülő Windows 8-ban ilyen is lesz, sőt, a Developer Preview-ban már van is!

Az eljárás egyszerű:

1. Nyissuk meg a Start felületről a Control Panelt.
2. Válasszuk a Users opciót, majd a megjelenő lapon kattintsunk a "Create a picture password" gombra. Ekkor meg kell adnunk a rendes jelszavunkat.
3. Válasszunk ki egy fotót a "Choose picture" gombra kattintva.
4. A kiválasztott képen most tetszőleges pontokat köthetünk össze egér- / ujjgesztusokkal. A lényeg, hogy jegyezzük is meg ezeket pontosan, hiszen később ez lesz a mi "képes" jelszavunk.

Ha elfelejtjük, akkor sincs nagy gond, hiszen továbbra is beléphetünk majd az eredeti jelszóval is, ám ha kényelmesebbnek ítéljük a képen összekötött pontok használatát (ez inkább táblagépeken praktikus), akkor ez a lehetőség is adott a Windows 8-ban.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> Jelszó helyett fotóval védhetjük a rendszert a Windows 8-ban

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: