Közösség - Intézmények

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Régóta gondolkodom rajta, hogy mi mindenre jó egy verseny. Kell-e egyáltalán versenyeken részt venni, hiszen rengeteg munka van a felkészüléssel, sok tanórán kívüli időt igényel, stresszeli a gyerekeket. A válaszom egyértelműen IGEN.

Az osztályom most hatodikos. Már 3 éve folyamatosan dolgozom velük az eTwinningben. Minden évben 2-3 projectben vesznek részt, és nem én erőltetem rájuk a dolgokat, hanem ők kérik, hogy csináljunk projektet. Tavaly eljutottunk a minősített eTwinning cím elnyeréséig, sőt az Európai Minősített eTwinning címet is elnyertük.

Az oklevelet kinyomtattam és kiraktam a tantermünk falára. Nagyon büszkék voltak magukra. Ez az elismerés újabb lökést adott a munkához. Aztán meghirdették az országos eTwinning versenyt, ahová örömmel neveztünk be. A diákok nagy izgalommal készítették a powerpoint prezentációt és a transzparenseket, amellyel a teljes projectmunkájukat bemutathatták. Nagy izgalommal és várakozással utaztunk fel Budapestre, ami 250 km-re van tőlünk. A versenyen remekül szerepeltek és az előkelő II. helyet szerezték meg korcsoportjukban. Az ajándékok és a fogadtatás is kiváló volt a Hallgatói Információs Központ előkelő épületében. Egy igazán remek napot töltöttünk ott 5 diákommal.

Hazafelé úton megkérdezték tőlem: - Tanár néni, ugye jövőre is itt leszünk? Azt hiszem, hogy ez a kérdés minden aggályomat eloszlatta a verseny szükségességét és létjogosultságát illetően. Ez a verseny nem volt más, mint egy motivációs bomba. Már az úton az új projektet tervezgették. Hazatérve fergeteges élménybeszámolót tartottak a szülőknek, osztálytársaknak és a többi kollégának egyaránt. Más osztályokból is érdeklődtek a tanulók, mit kell tenniük, hogy ők is részt vehessenek egy ilyen szórakoztató „kiránduláson”.

Az idén 3 minősített projektünk van az osztályommal és reméljük, hogy most is sikerül eljutnunk az éves eTwinning versenyre. Kedves Kollégák! Ha van egy jó kis csapatotok és van projektetek, kérjétek a minősített eTwinning Díjat, hogy Ti is részt vehessetek az éves eTwinning versenyen, ami októberben kerül megrendezésre. Nem érdemes kihagyni egy ilyen szenzációs lehetőséget. Biztos vagyok benne, hogy a részvevők ismét élményekben gazdagon fognak hazatérni, amely elegendő lendületet ad egy újabb évre és újabb projektek megvalósítására.

Kállósemjén, 2011.08.23.

Egri Józsefné

tanár

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> Miért jó az e-Twinning verseny?

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: