IKT műhely - Google+

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Nem hivatalos számítások alapján a Google+ szolgáltatást használók száma nemrég átléphette vagy hamarosan elérheti az 50 milliós bűvös határt. 

Paul Allen, a Familylink.com vezetője bejegyzésében azt írta, hogy a Google Plust használók száma már elérhette, vagy a közeljövőben elérheti az 50 milliót. A szolgáltatás elindítása óta csupán alig három hónap telt el; a Facebooknak ehhez az eredményhez 3,5 évre volt szüksége. Ráadásul azt is figyelembe kell venni, hogy az első hónapokban a Google Plusra csak meghívással lehetett regisztrálni és ezen csak pár napja, szeptember 20-án változtattak.

Allen a Google Plust használók családnevei alapján végezte el a becsléseit. Az elindulástól számított első két napban a regisztrált tagok száma 30 százalékkal nőtt. Szeptember 9-én a regisztrált tagok száma már elérhette a 28,7 milliót, szeptember 22-én pedig a 37,8 milliót. Allen ehhez hozzávette a nem latin ábécébe tartozó betűkkel írt neveket, így 43,4 millió regisztrált tagot kalkulált ki. A Familylink.com első embere az Indiában, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Japánban és más államokban leggyakoribbnak számító 400 családnevet vette figyelembe.

A Google+ június végén indult el, ez a webes társaság harmadik próbálkozása a közösségi szféra meghódítására. Az első 3 hétben 20 millióan látogattak el az oldalra. Korábban csak egyetlen platform, a Twitter büszkélkedett ekkora látogatottsággal, még 2009-ben. Azonban még a mikroblognak is több hónapra volt szüksége ahhoz, hogy elérje a 20 milliós látogatói számot. Larry Page nemrég még rendkívül elégedetten nyilatkozott a Google+ eddigi eredményeivel kapcsolatban. Az adatok szerint naponta több mint egymilliárd (!) üzenetet továbbítanak az emberek az oldalon keresztül, amelynek kiépítése 200 millió dollárba került. Az egyes látogatások időtartama átlagosan 5 perc 50 másodperc.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - 50 milliós felhasználói tábora lehet a Google Plusnak

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: