Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak

A „TÁMOP 3.1.1 – 21. századi közoktatás-fejlesztés és koordináció" kiemelt projekt fejlesztéseinek és eredményeinek bemutatása áll az Educatio Nonprofit Kft. szakmai programjának középpontjában, a 2011-es HunDidac taneszköz-kiállítás keretei között megrendezésre kerülő VI. Országos Interaktív Táblakonferencián és Módszertani Börzén.

A konferencia plenáris előadásain a helyi jó gyakorlatokról, a hálózatkoordinációról, a képzés illetve a digitális írásbeliség fejlesztéseinek eredményeiről is beszámolnak a szakemberek.

Az idei évben immár hatodik alkalommal megrendezett Országos Interaktív Táblakonferencia és Módszertani Börze szakmai előadásain bemutatásra kerülnek a TÁMOP 3.1.1 kiemelt projekt legfontosabb fejlesztései és eredményei, így szó esik majd többek között a „Szolgáltató kosárról", valamint a 2011/2012. tanév során induló új Sulinet portál szolgáltatásairól és a Sulinet Digitális Tudásbázis újdonságairól is.

„A TÁMOP 3.1.1 kiemelt projekt legfontosabb eredményei közé tartozik, hogy megszületett a közoktatási intézmények által kifejlesztett és feltöltött jó gyakorlatokból és saját innovációkból álló adatbázis – mely a magyar közoktatás legnagyobb, működő fejlesztéseket tartalmazó tudásbázisa." – hangsúlyozta Schanda Tamás, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Közoktatási Osztályának vezetője.

Az oktatási szakemberek, pedagógusok, intézményvezetők érdeklődésére egyaránt számot tartható előadások, kerekasztal beszélgetések, szekcióprogramok többek között olyan témákra összpontosítanak, mint az interaktív eszközökkel támogatott pedagógia, az eTanulás fejlesztésének eredményei a hétköznapi oktatásban, a digitális írásbeliség, illetve a nemzetközi projektek eredményei és jó gyakorlatai.

A felsorolt előadások mellett izgalmas és szórakoztató kikapcsolódást ígér a HunDidac 2011 taneszköz-kiállítás kiállító terében felállított Educatio stand. Az érdeklődő pedagógusok, tanulók és szülők itt olyan eszközöket próbálhatnak ki, mint a mozgásukban korlátozott személyeknek kifejlesztett fejegér, különböző robotok, valamint programozható Lego eszközök. Az interaktív táblánál az Educatio munkatársai animációkat, digitális tananyagokat/taneszközöket mutatnak be az érdeklődők számára, valamint szakmai/módszertani tanácsokkal is szolgálnak ezek hatékony használatára vonatkozóan. Kapcsolódó információk: www.ikt.sulinet.hu, www.sulinet.hu/iktmuhely, sdt.sulinet.hu, kosar.educatio.hu


<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: