Közösség - Események

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak
Bár ígértem, hogy nem hozom szóba többet az elromlott laptopot, de az első versenynap sztorija nem lenne teljes e nélkül, így finoman bár, de itt-ott utalni fogok rá.
 
A tegnap délelőttje elég zaklatott volt számomra a korábban említett történések miatt, de szerencsére eléggé jól előkészültünk a kezdésre, így még ez a rendkívüli esemény is belefért: a verseny problémamentesen elindult. A szakértőtársak egyértelműen ezt a napot ítélték a legnehezebben teljesíthetőnek, de hát ez már - mondhatni hagyományosan - így van.
 
Számomra megnyugtató volt, hogy tudtam, Gábor elviekben minden feladatrész megoldására képes. Versenyközben persze bármi előfordulhat, és a rendelkezésre álló idő valóban szűkös. Délben tudtunk pár szót váltani (ezt korábban tiltotta szabályzat, de most már legális), úgy tűnt, hogy nagyjából minden a tervek szerint halad, és nincs semmi komoly fennakadás.
 
A verseny végén ismét hivatalos beszélgetési idő a szakértő és versenyzője között. Gábor elmondta, hogy csaknem mindennel végzett, ami határozottan jó hír volt.

Jöhetett a javítás. Ettől előzetesen nagyon tartottunk, mivel az előző WorldSkills-ekkel szemben az ExCel szigorúan este 8-kor bezár. Mindez azt jelenteti, hogy a pontozásra alig 2 óránk van. Ez korábban sokszor 4-5 óra hosszan (vagy még ennél is tovább) is eltartott. A fentiek miatt nagyon komolyan készültünk erre a műsorra, igyekeztünk az elmúlt napokban - amennyire csak lehet - optimalizálni a feladatot.
 
Annak az Excel táblának az utolsó verziója, ami a megfelelő sorrendben és részletességgel tartalmazta az egyes javítási lépéseket, az elromlott laptopomon volt. Szerencsére Nasser gépén volt egy nem sokkal korábbi változat, így azt nagyon gyorsan naprakész állapotba sikerült hoznunk. Az általam kitalált javítás metódus hatékonysága még engem is meglepett, alig két óra alatt mindennel végeztünk.
 
Gábor eredménye alig maradt el az előzetesen elképzelt optimálistól, viszont a mi 4-es szigetünkön (Island 4) kettő maximális pontszámú (a szingapúri of course, és a japán) és egy csaknem hibátlan (az iráni) teljesítmény is volt. Minden relatív, hiszen a Gábor által a 25-ös maximumból elért 21,25 pont minden idők egyik legjobb magyar napi eredménye. Korai még bármit is mondani, de az biztos, hogy ez egyáltalán nem volt rossz kezdés.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
... Tovább a teljes cikkhez >>> 20111006 – csütörtök – C2 – Vissza az időben Part II – Az első nap izgalmai

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: