IKT műhely - IKT az osztályomban

Ingyenes vizuális merevlemez vizsgáló program

Természetesen a különféle fájlkezelők megmutatják, hogy milyen állományok és mappák falják a helyet a merevlemezünkön, azonban a vizuális merevlemez vizsgáló program ebben az esetben is segíti a jobb áttekintést.

Korábban már mutattunk egy alkalmazást, a FolderVisualizert, amellyel látványos formában jeleníthetjük meg azt, mi is foglalja a helyet a merevlemezünkön.

 

Bővebben...

IKT műhely - IKT az osztályomban

Tippek - Mire jó még a régi okostelefon

Mire jó még a régi iPhone, a gagyi ősi Android?

Ne dobja ki, mert többek között zsebtévének, távirányítónak, GPS-nek is jó, sőt külföldi előfizetést is vásárolhat rá a nyaralás alatt.

 

Bővebben...

IKT műhely - IKT az osztályomban

UseCubes - Online 3D térlátás teszt avagy kockajáték a virtuális térben

Az alábbi webalkalmazás egyfajta – kreatív – játéknak sem utolsó.

3D-s modelleket készíthetünk, méghozzá 3D-s kis kockákból a UseCubes weboldalon.

 

Bővebben...

IKT műhely - IKT az osztályomban

Ingyenes logó tervezés online - Logo Garden

A logó tervezés nem egyszerű feladat, kivéve, ha meglátogatjuk az alábbi weboldalt.

Amikor egy céget alapítunk, vagy csak meglévő cégünknek szeretnénk új arculatot adni, kikerülhetetlen feladat a logó elkészítése.

 

Bővebben...

IKT műhely - IKT az osztályomban

Vízjel készítés ingyen a Bytescout Watermarking programmal

Ha sok fotóval dolgozunk, jó alternatíva lehet vízjel készítésre a Bytescout Watermarking.

A vízjelek hozzáadása a fotókhoz általában azt a célt szolgálja, hogy megvédje a fotósok és a művészek munkáit: így sokkal nehezebb lesz valakinek eladnia vagy felhasználnia egy alkotást, és azt állítania, hogy ő fotózta.

Bővebben...

IKT műhely - IKT az osztályomban

Animált GIF gyűjtemény: sok száz animált GIF könnyen megosztható módon

Az internet hőskorában, a kilencvenes évek közepén még az is szenzációszámba ment, ha egy weboldalon a színes betűk mellett pár normálisabb felbontású fotó is feltűnt.

Épp ezért egy ideig szenzációként ugrott rá mindenki az animált GIF-ekre.

Bővebben...

IKT műhely - IKT az osztályomban

Több program bezárása egyetlen gombnyomással

Harangi László, 2013. szeptember 19. Az NCS WinVisible egyetlen gyorsbillentyűvel likvidálja a kijelölt alkalmazásokat.

Amennyiben mi egyedül használjuk a gépünket, és más nem is tud az otthonunkban hozzáférni, akkor jelentősen csökkent a veszélye annak, hogy bárki belepiszkálna a munkánkba vagy elvinné a személyes dokumentumainkat.

Bővebben...

IKT műhely - IKT az osztályomban

Harangi László, 2013. szeptember 17. A VPNiumnak hála név nélkül barangolhatunk a neten. Nem kell, hogy titkosügynök legyen valaki, aki törődik az adatainak a biztonságával: főleg Edward Snowden óta.
A VPNium egy olyan asztali program Windows alá, amely segíthet az adataink védelmében. Az alkalmazás segítségével névtelenül tudunk böngészni a weben, ugyanis az internet és a gépünk között a program VPN-ként viselkedik. A GS1 Magyarország SafeBrand alkalmazásának segítségével a fogyasztók minden fontosabb információt megtudhatnak a megvásárolni kívánt termékekről. Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!
***Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
 

Bővebben...

IKT műhely - IKT az osztályomban

Box.net - 10 GB tárhely ingyen, avagy minimalista, gyors, és könnyen szerethető  fájlkezelés a felhőben

Ugyan egy jegyzetfüzet funkciójú webalkalmazás nem nagy dobás manapság a weben, a Box net esetében mégis fontos mérföldkő és figyelemfelkeltő fordulat, hogy az eddigi klasszikus fájlszinkronizációs szolgáltatásból egy széles skálájú terméket kíván faragni. A várakozások szerint a Notes csak az első a sorban és hamarosan további funkciók bukkanak majd fel, a paletta pedig egyre jobban hasonlít majd a Google Drive felhozatalára vagy akár a Microsoft webes Office-ára.

Bővebben...

IKT műhely - IKT az osztályomban

Fapados, keveset tud... Akkor miért használom az emlékeztető, jegyzetfüzet programot, a Google Keepet?

Amikor kijött a Google Keep , megbocsátottuk, hogy fapados, hiszen még fejlődhet, nem kell kapásból lenyomni az Evernote-ot.

Aztán hosszú hónapokig nem történt semmi, majd jött egy kisebb update, ami után már lehet emlékeztetőket is felvenni. Mobilon egész pofás, de desktopon olyan szinten gyenge a megvalósítás, hogy konkrétan az elmentett linkeket kézzel kell kimásolni, mert nem ismeri fel, hogy kattintható tartalomról van szó.

Bővebben...

IKT műhely - IKT az osztályomban

A túláramvédelem eszközei - védd meg a PC-d!

Nem árt némi extra védelem a tabletnek, a PC-nek, a tévének, de a telefonnak sem.

A legtöbb háztartásban a PC, a televízió, illetve az összes többi drága elektronikai eszköz közvetlenül a konnektorokba van csatlakoztatva.

 

Bővebben...