Hírek - IKT hírek röviden

Miért bízik annyira az IBM a Watson felhőben?

Egymilliárd dollárt fektet az IBM újonnan létrehozott üzletágába, a Watson Groupba. A New York-i központtal működő, mintegy 2000 fős egység feladata a cég kognitív számítási technológiájára épülő termékek és szolgáltatások fejlesztése, a nemrég elindított Watson Fejlesztői Felhő programba regisztrált fejlesztők támogatása és induló, fejlődő cégekkel történő együttműködés lesz.

Bővebben...

Hírek - IKT hírek röviden

(videó) Hiánypótló motocross játék érkezik - The Official Motocross Videogame

A Milestone bejelentette, mikortól lesz elérhető a MXGP: The Official Motocross Videogame.

Bővebben...

Hírek - IKT hírek röviden

Okosabb SteamOS - mostantól AMD és Intel GPU-val is működik

Megkezdődhet a rendszer szélesebb körű otthoni tesztelése. Az elvártnak megfelelően az idei Consumer Electronics Show-n bemutatkoztak az elkövetkező hónapokban elsőként piacra kerülő Steam Machines hardverek, a gyakorlatilag játékkonzolokéra hasonlító dobozokba bújtatott sima számítógépek különlegességét a Valve Software ingyenes SteamOS operációs rendszere jelenti.

Bővebben...

Hírek - IKT hírek röviden

(videó) SkyBell - így működik az okoscsengő az okosotthonban

Egyre több technológia vetíti előre, hogy évek múlva már nem csak a telefonunk, de a lakásunk is okos lesz.

Bővebben...

Hírek - IKT hírek röviden

(videó) Orosz bloggerek veszélyben

Az orosz kormányőrség az interneten a hatalommal szemben ellenséges véleményt posztoló bloggerekről hoz létre adatbázist.

Bővebben...

Hírek - IKT hírek röviden

Újab szelfi őrület - tombol a Szelfi Olimpia

Az internet imádja, ha egy különleges témában kezdenek el fotókat gyártani a felhasználók.

Bővebben...

Hírek - IKT hírek röviden

(videó) Microsoft Azur felhő updtae - könnyebb átjárás a platformok között

Infrastruktúra-szoftvereit és felügyeleti eszközeit frissítette a Microsoft - megjelent a Windows Server 2012 R2, a System Center 2012 R2, valamint az SQL Server 2014 előzetese és az Intune menedzsmentszolgáltatás legújabb verziója A frissítések közös vonása, hogy a szoftverek mindegyike az eddiginél szorosabban együttműködik a Windows Azure-ral, a Microsoft felhőplatformjával, illetve a hozzá hasonló szolgáltatásokkal, amelyeket a cég hosztingpartnerei kínálnak a felhőben.

Bővebben...

Hírek - IKT hírek röviden

(videó) Cellcontrol Drive ID - iPhone biztonsági alkalmazás autósoförőknek

A Cellcontrol bemutatta az első és egyetlen olyan megoldást, a Drive ID-t, amely az Apple iOS felhasználói számára készült, és segít abban, hogy vezetés közben ne tereljék el figyelmüket olyan dolgok, mint például egy új SMS vagy e-mail.

Bővebben...

Hírek - IKT hírek röviden

Átok vagy áldás? - Újabb újítás a Gmail-ben

Természetesen nem ez a célja a levelező hamarosan bemutatkozó funkcionalitásának. Tegnap délután a Gmail levelezőrendszer hivatalos blogján újabb bejelentés tétetett közzé, amely szerint hamarosan a Google+ fiókkal is rendelkező felhasználóknak az e-mail címük ismerete nélkül is küldhetünk levelet.

Bővebben...

Hírek - IKT hírek röviden

Végre van áttörés! - okosórák alacsony árakon

Az okosórák napjaink talán legtrendibb kütyüjei, melyek sajnos nem olcsók, hiszen egy Samsung Galaxy Gear hazánkban mostanság legolcsóbban 75 ezer forint ellenében gyűjthető be, a Sony SmartWatch 2 ára pedig 40 ezer forint magasságában alakul.

Bővebben...