Hírek - IKT hírek röviden

A Könyvtári Intézet honlapján elérhető Gyermekirodalmi adatbázis 2011. március 31-re kiegészült közel 500 tétellel ...

Bővebben...

Hírek - IKT hírek röviden

A Microsoft megvette a Skype-otA Skype-ot az elmúlt néhány napban már hírbe hozták a Google-lal, a Facebookkal és most legutóbb a Microsofttal is. Úgy tűnik, ez utóbbi pletyka igaznak bizonyult, a Wall Street Journal hétfő este még azt írta, nagyon közel a megállapodást a Microsoft és a Skype között, a WSJ által működtetett oldal szerint a hírt meg is erősítették.
 
Kedden jelentik be, hogy a Microsoft 8,5 milliárd dollárért megvásárolta a luxemburgi székhelyű Skype-ot.

Bővebben...

Hírek - IKT hírek röviden


Az IKT eszközök használata a szakközépiskolai oktatásban - Segítsen a felmérésben!"Látom sok tanáron, hogy nincs idejük vagy nem tudják hogyan tájékozódjanak az új dolgokról. Nagy öröm mikor szűk ismeretségi körömben megosztok egy általam talált információt és látom mennyit segítettem az oktatás minőségének fejlesztésében." - mondja Patai Lajos, a szigetszentmiklósi Csonka János Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola informatika tanára, aki egyben az iskola rendszergazdája is.

Most csinálja az informatika tanári MA képzést a Dunaújvárosi Főiskolán és szakdolgozatához készített egy online felmérőt, amivel

Bővebben...

Hírek - IKT hírek röviden

Az amerikai óriáscég bejelentette, hogy mostantól kizárólag újrahasznosított papírt használ az irodáiban és ezért együttműködési megállapodást kötött a Grays Harbor Paper vállalattal.

Bővebben...

Hírek - IKT hírek röviden

Cisco Hálózati Akadémia - Sikerrel startolt a magyar nyelvű online oktatói szeminárium2011. április 14-én lezajlott az első magyar nyelvű online szeminárium akadémiai oktatók számára. Ahogy arról korábban már hírt adtunk az esemény a hasonló angol nyelvű szemináriumok mintájára szerveződött.

Bővebben...

Hírek - IKT hírek röviden

iPhone-on és iPad-en készült képekből nyílt kiállítás DániábanDavid Hockney brit festőművész iPhone-, illetve iPad-képeiből rendezett kiállítást a dán Louisiana Múzeum, ahol összesen 120 ilyen digitális festményt nézhetnek meg az érdeklődők.

Bővebben...

Hírek - IKT hírek röviden

Innovatív Tanárok Fóruma 2011 - Készüljön Ön is az ITF-re

Bár még messze az ősz, máris elkezdődtek az Innovatív Tanárok Fóruma 2011-es hazai fordulójának előkészületei.

Merényi Ádám (M.Á.) a Microsoft Magyarország oktatási projektvezetője, aki az ITF-et,  "az innovatív tanárok örömünnepét" ezúttal is szervezi, az IOT.hu-nak elárult egy-két érdekes részletet az előkészületekről...

Bővebben...

Hírek - IKT hírek röviden

Hajlékony LCD, színes e-papír és szemüveg nélküli 3D-tévéA japán Toshiba két érdekes LCD-vel rukkolt elő: a gyártó egyik fejlesztése egy rugalmas felületű miniképernyő, amely összehajtva rázoomol a rajta lévő képre, a másik pedig a hagyományos 2D-s képet tudja átalakítani térhatásúvá.

Bővebben...