Közösség - Intézmények

Mentőrobottal nyertek a hatodikos nyírségi tinik a robot világversenyen

A Papcsák Nóra, Jakab Ágnes és Poór Fanni alkotta, NiceDorid elnevezésű csapat " magyar robottörténelmet" írt, hiszen magyarok még sohasem kerültek ilyen rangos világversenyen a legjobb tíz közé.

Összesítésben harminckét ország versenyzői között sikerült a hatodikos lányoknak a negyedik helyezést kivívniuk Horvátország, Japán és Németország mögött.

Bővebben...

Közösség - Intézmények

146 tantermi csomag és SNI IKT eszközök - Informatikai infrastruktúrafejlesztés a zalaegerszegi iskolákban A TIOP pályázatán nyert tantermi 146 tantermi csomag érintőképernyős interaktív táblát, hozzátartozó eszközöket, valamint wifi-csomagot tartalmaz.

A sajátos nevelést igénylő - nagyothalló és gyengén látó, hallássérült, mozgássérült, tanulási nehézségekkel küszködő - diákok tanulását speciális eszközök segítik majd. 

Bővebben...

Közösség - Intézmények

Sajátos nevelési igényű tanulók fejlesztése IKT eszközökkel Bemutatjuk a kaposvári SNI IKT Műhelyt Milyen tananyagkészítő, -fejlesztő eszközöket, programokat használnak a sajátos nevelési igényű gyermekek IKT eszközökkel való  fejlesztésére ? 
 
Szabó János (Sz.J.), a kaposvári SMÖ Duráczky EGYMI és Nevelési Tanácsadó oktatás-informatikusa megmutatja kedvenc és bevált az SNI  IKT eszközeiket...

Bővebben...

Közösség - Intézmények

Újabb multimédiás munkaállomások az XCLASS referencia iskolában2011 decemberében a kecskeméti Széchenyivárosi Óvoda és Általános Iskola Arany János Általános Iskolája immáron teljes értékű XCLASS multimédiás és nyelvoktató teremmel büszkélkedhet a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány által beszerzett újabb 4 munkaállomással.

Tovább

Közösség - Intézmények

Sajátos nevelési igényű tanulók fejlesztése IKT eszközökkel Bemutatjuk a kaposvári SNI IKT Műhelyt Miért hoz létre a sajátos nevelési igényű tanulók IKT eszközökkel való  fejlesztésére SNI IKT műhelyt egy nevelői munkaközösség?
 
Mi folyik az IKT fejlesztőműhelyben, miért fejlesztenek SNI digitális tananyagokat, módszertani segédleteket, jó gyakorlatokat saját maguk?  Szabó János (Sz.J.), a kaposvári SMÖ Duráczky EGYMI és Nevelési Tanácsadó oktatás-informatikusa beszél a motivációkról és a mindennapi munkáról az IOT.hu-nak...

Bővebben...

Közösség - Intézmények

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Interaktív táblák, PC-k és szavazórendszer került a Bács-Kiskun megyei Hajós és Miske általános iskolába. Az Európai Unió által társfinanszírozott projekttel interaktív táblákhoz, számítógépekhez és szavazócsomagokhoz jutott a két oktatási intézmény.

Bővebben...

Közösség - Intézmények

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak

Siófok Város Önkormányzata a SIOK Siófok-Nagyberény- Balatonendréd- Ádánd Közoktatási Intézményi Társulás nevében a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatási rendszer keretében jutott 71.722.870,- Ft, vissza nem térítendő támogatáshoz.  

A pénzből hat általános iskola 10 telephelyére vásároltak eszközöket: 99 multimédiás PC érkezett, a hozzá tartozó 47 tantermi csomaggal – ezek mindegyike egy interaktív táblát, egy laptopot és egy projektort tartalmaz. Telephelyenként egy Wifi- és egy szavazó csomag is része a beszerzett eszközöknek. A projekt keretében 70 pedagógus sajátíthatja el a táblák használatát.

Bővebben...

Közösség - Intézmények

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Régóta gondolkodom rajta, hogy mi mindenre jó egy verseny. Kell-e egyáltalán versenyeken részt venni, hiszen rengeteg munka van a felkészüléssel, sok tanórán kívüli időt igényel, stresszeli a gyerekeket. A válaszom egyértelműen IGEN.

Bővebben...

Közösség - Intézmények

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A Mátraszentimrén működő, szlovák nyelven is oktató Felső-mátrai Zakupszky László Általános Iskola valamennyi pedagógusának és tanulójának van már laptopja az elmúlt időszak informatikai fejlesztései nyomán - tájékoztatta az intézmény igazgatója kedden az MTI-t.

Bővebben...

Közösség - Intézmények

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Uniós támogatást nyert TIOP-pályázaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ároktő önkormányzata a Dr. Mészáros Kálmán Általános Iskola informatikai infrastruktúrájának fejlesztésére.

12 PC-t iskolai munkaállomást, hozzájuk egy alkalmazási szerver csomagot, egy szoftvert, valamint egy WIFI-csomagot és négy interaktív táblát vásároltak a pályázati pénzből.

Bővebben...