Közösség - Blogok

Iskoláskorú lett az Egyszervolt.hu – belépő a digitális írástudás világábaIskoláskorú lett az Egyszervolt.hu – belépő a digitális írástudás világába

Szeptember első hete az iskolakezdésről szól, a második azonban már arról, hogy mihez kezdjen a tanuló a suli után. A különórák tengerében mindenképpen gondolni kell a leckeírások közötti szabadidő hasznos eltöltéséről is, melynek egyre nagyobb hányadát tölti ki az internetezés.

Bővebben...

Közösség - Blogok

Pedagógiai bloggerekPedagógiai bloggerek

Az innovatív tanárok számára kiírt suli.net.tan pályázat keretében 24 szakmai blog indult el az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. eLearning igazgatósága honlapján.

Tovább

Közösség - Blogok

Interaktív tábla és számítógép az óvodábanInteraktív tábla és számítógép az óvodában

Június 9-én a Kinizsi utcai Nyitnikék óvodában jártam egy szakmai bemutatón, ahol megfigyelhettük, hogy nagycsoportos óvodások hogyan és mire használják az interaktív táblát. Erről számol be blogjában Ollé János.

Tovább

Közösség - Blogok

Olvasónapló- Gonda Zsuza: Az interaktív tábla alkalmazása az anyanyelvi órán (1.)Olvasónapló- Gonda Zsuza: Az interaktív tábla alkalmazása az anyanyelvi órán (1.)


A tanulmány az anyanyelvi nevelésben lezajlott paradigmaváltás egyik meghatározó tényezőjét: a műszaki-technikai környezet változását és az iskolai nevelésre gyakorolt hatását mutatja be. Az interaktív tábla olyan eszköz, amelynek erős motiváló ereje van, és igen változatosan alkalmazható a tanítási órákon.

Tovább

Közösség - Blogok

Interaktív tábla - Tananyag szerkesztésInteraktív tábla - Tananyag szerkesztés

Utolsó kötelező :) blogbejegyzésemben az interaktív tananyag-fejlesztésre szerettem volna reflektálni, de sajnos nem sikerült a szerkesztőprogram próbaváltozatát feltelepítenem valamilyen érthetetlen oknál fogva a gépemre (lehet ez egy égi jel, hogy jobb, ha engem az interaktív tábla közelébe se engednek?? :D), így ez a későbbiekre marad.

Tovább

Közösség - Blogok

Interaktív tábla - A modern eszközök elől a pedagógus sem menekülhetInteraktív tábla - A modern eszközök elől a pedagógus sem menekülhet

Az utolsó két óra középpontjában a többek szerint a 21. század iskolájának forradalmasítója, az interaktív tábla állt.

Tovább