WEB 2.0

WEB 2.0 A kollaboratív együttműködés eszközei - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - Interaktív tábla, interaktív panel, digitális rajztábla, táblamásolók, digitális mikroszkóp, oktatási projektor, ultraközeli vetítés, szuperközeli projektor, dokumentumkamerák, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, PC és laptop, e-papír, digitális toll, digitális olvasókönyv, webkamera, nyelvi laborok, interaktív tanterem, táblaszoftver, interaktív tananyag, pedagógus képzés

Az interaktív oktatástechnika kulcsa az együttműködés.

Rovatunk cikkei kézzelfogható segítséget adnak a WEB2-es technológiák megismeréséhez és alkalmazásukhoz az interaktív, kollaborációra épülő oktatásban

Önnek van már tapasztalata, ötlete, tanácsa? Ossza meg másokkal is! Beszámolóját itt publikáljuk. Olvassa el szerkesztőségi levelünket.

IKT műhely - WEB2.0

A vállalati levelezést is leválthatják a közösségi hálózatok (pl. Facebook)

A Gartner nem egyebet jósol, minthogy az elkövetkező években a közösségi hálózatok (pl. Facebook) komoly részesedésre tehetnek majd szert a vállalati szegmensben is, természetesen elsősorban a kommunikáció terén, ahol a jelenleg még szinte egyeduralkodó levelezést is kiegészíthetik, idővel pedig le is válthatják.

A folyamat előrevetítésében főként a múltra, a korábbi tapasztalatokra, valamint napjaink tendenciáira hivatkoznak, mások szerint azonban még ez a vélemény is túlságosan konzervatív.

Bővebben...

IKT műhely - WEB2.0

Rekord Facebook bejelentkezés magyar tiniktől - Listavezetők vagyunk a közösségi portálok használatábanRekord Facebook bejelentkezés magyar tiniktől - Listavezetők vagyunk a közösségi portálok használatában

A magyar 11-16 éves korosztály messze az európai átlag felett használja az internetes közösségi hálózatokat, továbbá a kontinensen a magyar gyerekeknek van a legtöbb ismerőse ezeken a portálokon - közölte az Ithaka Nonprofit Kft. az Európai Bizottság Biztonságos Internet Programja keretében 25 országban végzett kutatást ismertetve.

Bővebben...

IKT műhely - WEB2.0

A Microsoft online keresője és a világ jelenlegi legnépszerűbb közösségi portálja egyesíti erőit, s lehetővé akarja tenni a felhasználók számára, hogy kereséseiket a barátaik ajánlásaival egészíthessék ki.

Bővebben...

IKT műhely - WEB2.0

A Citzalia közösségi rendszerben a regisztrált tagoknak lehetőségük nyílik virtuálisan részt venni az Európai Parlament életében és akár még törvénytervezeteket is beterjeszthetnek.

Bővebben...

IKT műhely - WEB2.0

Szakértők által készített wiki: Stanford Encyclopedia of Philosophy Szakértők által készített wiki: Stanford Encyclopedia of Philosophy

A filozófia dinamikus szakterület - ha eddig nem gondoltuk volna. Az egyes országokban különféleképpen értelmezik az eutanáziát, új felfedezések vannak a logikában, megjelennek új politikai elméletek is. Kutatások folynak élet és halál viszonyáról - mondja Edward Zalta, a Stanford Encyclopedia of Philosophy főszerkesztője.

Bővebben...