WEB 2.0

WEB 2.0 A kollaboratív együttműködés eszközei - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - Interaktív tábla, interaktív panel, digitális rajztábla, táblamásolók, digitális mikroszkóp, oktatási projektor, ultraközeli vetítés, szuperközeli projektor, dokumentumkamerák, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, PC és laptop, e-papír, digitális toll, digitális olvasókönyv, webkamera, nyelvi laborok, interaktív tanterem, táblaszoftver, interaktív tananyag, pedagógus képzés

Az interaktív oktatástechnika kulcsa az együttműködés.

Rovatunk cikkei kézzelfogható segítséget adnak a WEB2-es technológiák megismeréséhez és alkalmazásukhoz az interaktív, kollaborációra épülő oktatásban

Önnek van már tapasztalata, ötlete, tanácsa? Ossza meg másokkal is! Beszámolóját itt publikáljuk. Olvassa el szerkesztőségi levelünket.

IKT műhely - WEB2.0

Egyhetes Facebook-bojkottot tart egy amerikai egyetemEgyhetes Facebook-bojkottot tart egy amerikai egyetem

Egy héten keresztül blokkolja a különböző közösségi oldalak elérhetőségét az iskolai hálózatról egy amerikai műszaki egyetem, hogy a diákok a saját bőrükön tapasztalhassák meg az internet nélküli világ előnyeit, vagy éppen hátrányait.

Bővebben...

IKT műhely - WEB2.0

A Wikipedia és a Facebook a mérvadóA Wikipedia és a Facebook a mérvadó

A Telekom Austria Group az osztrák, a szlovén és a horvát internetezők szokásait vizsgálta. Kiderült, hogy a népszerű online lexikont és a közösségi portált használják a leggyakrabban az emberek.

Bővebben...

IKT műhely - WEB2.0

Új szolgáltatások twitterezőknekÚj szolgáltatások twitterezőknek

Az elmúlt években az emberek online és valódi élete egyre jobban összeolvad. Ennek ellenére számos oldal kínál valódi szórakozási és kapcsolattartási lehetőségeket a mikroblogot használóknak.

Bővebben...

IKT műhely - WEB2.0

A mikroblogok világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek: Kínában a fiatalok fele rendszeresen nyomon követi a mikroblog oldalakat, míg Latin-Amerikában 1 év alatt megháromszorozódott a Twitter felhasználók aránya.

Bővebben...

IKT műhely - WEB2.0

Közösségi média: a gyerek lelkesedik érte, a közoktatás egyelőre nem kér belőleKözösségi média: a gyerek lelkesedik érte, a közoktatás egyelőre nem kér belőle
Internet, Facebook, blog, Iwiw – a gyerekek mindennapjainak része, ám a közoktatás egyelőre nem vesz tudomást arról, hogy a világ visszavonhatatlanul megváltozott. Évtizedes hagyományokkal készít fel a digitális korra. Lehetne másképp?

Bővebben...

IKT műhely - WEB2.0

A közösségi média – átok, vagy a lehetőségek végtelennek tűnő tárháza?A közösségi média – átok, vagy a lehetőségek végtelennek tűnő tárháza?

A közösségi média olyan médiumokat takar, amik emberek közti online beszélgetésre, online interakciókra épülnek. Itt a médiumok digitális szavakat, zenét, képeket jelentenek, amik átvivő közege az internet és a tartalmuk lehet kulturális, közösségi, vagy akár üzleti is. Forrás: Wikipedia. Ha csak a tanulók szokásait nézzük, ez a fajta kommunikáció hatalmas hatással van rájuk, ha tetszik, ha nem. Ismerkedjünk meg a rideg számokkal, s kóstoljunk bele, hogy hajthatnánk a saját malmunkra a dolgok folyását.

Tovább