WEB 2.0

WEB 2.0 A kollaboratív együttműködés eszközei - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - Interaktív tábla, interaktív panel, digitális rajztábla, táblamásolók, digitális mikroszkóp, oktatási projektor, ultraközeli vetítés, szuperközeli projektor, dokumentumkamerák, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, PC és laptop, e-papír, digitális toll, digitális olvasókönyv, webkamera, nyelvi laborok, interaktív tanterem, táblaszoftver, interaktív tananyag, pedagógus képzés

Az interaktív oktatástechnika kulcsa az együttműködés.

Rovatunk cikkei kézzelfogható segítséget adnak a WEB2-es technológiák megismeréséhez és alkalmazásukhoz az interaktív, kollaborációra épülő oktatásban

Önnek van már tapasztalata, ötlete, tanácsa? Ossza meg másokkal is! Beszámolóját itt publikáljuk. Olvassa el szerkesztőségi levelünket.

IKT műhely - WEB2.0


Amerikai kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a mikroblog-szolgáltatás kiválóan alkalmazható közvéleménykutatási eszközként.

Tovább

IKT műhely - WEB2.0

Egy könyv, egy Twitter - határok nélkülEgy könyv, egy Twitter - határok nélkül

Neil Gaiman Amerikai istenek című könyvével indult szerdán egy új kezdeményezés a Twitteren. Reményeik szerint a már bevált 'egy könyv, egy város' akció továbbfejlesztésével akár azt is elérhetik, hogy az egész világon ugyanazt a regényt olvassák egyszerre az emberek, a fizikai határok egyre kevésbé számítanak.

IKT műhely - WEB2.0

A történelem részei lesznek a Twitter-üzenetekA történelem részei lesznek a Twitter-üzenetek

A világ legnagyobb archívumába, a washingtoni Kongresszusi Könyvtár dokumentumgyűjteményébe kerül az a több milliárd twitteres üzenet, amelyet a mikroblog-szolgáltatás elindítása óta közzétettek. 

IKT műhely - WEB2.0

Fotóplatformot vásárolt a FacebookFotóplatformot vásárolt a Facebook

A Mark Zuckerberg által alapított és vezetett közösségi portálra havonta több mint három milliárd digitális fotó kerül fel. A Facebook most megpróbálja megkönnyíteni a képek feltöltését.

Bővebben...

IKT műhely - WEB2.0

Virtuális világot szőnek a Flickr fotóiból - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésVirtuális világot szőnek a Flickr fotóiból

Egy különleges számítógépes szimuláció segítségével lehelnek új életet a Flickr közösségi fotómegosztó képeibe: az algoritmus a különböző képek millióiból készíti az adott területek virtuális mását.

Tovább

IKT műhely - WEB2.0

Google Wawe: a kommunikáció új formája - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésGoogle Wave: a kommunikáció új formája

A Google a napokban tartotta I/O nevű fejlesztői konferenciáját, melynek második napján egy nem várt, de igen meglepő terméket mutatott be.

Tovább