Műhely - Könyvespolc

100 szép karácsonyi vers

Száz szép magyar és angol karácsonyi verset gyűjtöttünk egybe a szeretetről, a szeretet ünnepéről gyerekeknek, anyáknak, apáknak... A karácsonyi versek között találunk világi és keresztény verseket is, így mutatva meg a szeretet ünnepének világi és vallási oldalát is...

Bővebben...

Műhely - Könyvespolc

Windows 8  és Office 2013 könyv

A Jedlik Oktatási Stúdió kiadásában jelent meg a Windows és a Microsoft Office legújabb változatát bemutató könyv.

Bővebben...

Műhely - Könyvespolc

Az informatika gyorsan változó világa esetében még utólag is elég nehéz világosan elkülöníthető korszakokat kijelölni, annyira egymásra torlódnak, átfedik egymást a változások, gyakorlatilag folyamatos az átmenetiség. A ma elővett könyvről azonban mégis azt lehet mondani, hogy egy fontos korszakhatár idején jelent meg.
Az éppen ma születésnapját ünneplő, jelenleg a Nemzetvédelmi Egyetemen oktató Pétery Kristóf könyve 1996-ban jelent meg, akkor, amikor Magyarországon épp az irodai szoftverek terjedésének időszakát éltük, és ezen belül jött egy nagy változás, ugyanis 1995-ben megjelent a Microsoft korszakos operációs rendszere, a Windows 95, mely már nem a DOS-ra épült, ugyanakkor a munkahelyeken, iskolákban még mindig a korábbi program, a Windows 3.x volt az elterjedt. Pétery Kristófnak a nagyközönség számára írt segédkönyvében egyszerre kellett a régebbi, könnyen elérhető operációs rendszerrel foglalkoznia, illetve a rá írt alkalmazásokkal foglalkoznia, valamint bemutatnia az új szoftvert is. A tartalmában mindvégig ezt a kettősséget, átmenetiséget mutató könyv példaértékű pedagógiai, oktatási szempontból. A szerző nem követi el azt a képzéseket vezető informatikusoknál gyakran tapasztalható hibát, hogy kis informatikusokat akar „nevelni” a hallgatókból, hanem a célközönséget veszi figyelembe, vagyis laikusoknak ír, akiknek a munkájukhoz lesz szükség a számítógépre, így képzett felhasználókká kell válniuk. Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!
***Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor
 

Bővebben...

Műhely - Könyvespolc

Diszlexia a digitális korban - Dr Gyarmathy Éva könyve

A fenti kérdésekre sokan keressük a választ, Dr Gyarmathy Éva Diszlexia a digitális korszakban című könyvében válaszol.

A szerző provokatív módon közelíti meg a tárgyat.

Bővebben...

Műhely - Könyvespolc

A szingularitás küszöbén, avagy a technológia mint vallás

Az ingyen sör kérdését nem, az örök életét viszont feszegeti Ray Kurzweil korszakalkotónak tekinthető 2005-ös munkája.

A szingularitás küszöbén című könyv most jelent meg magyar nyelven.

Bővebben...

Műhely - Könyvespolc

Újraindult a Pedagógiai Szemle

Mindössze félévnyi csúszással megjelent tehát az Új Pedagógiai Szemle legfrissebb: 2013/1-2. száma új főszerkesztővel (Takács Géza) , átszervezett szerkesztőséggel megváltozott összetételű szerkesztőbizottsággal (elnök: Halász Gábor) és új külsővel.

A tetszhalálba süllyedt folyóirat feléledése mindenképpen örvendetes, hiszen egy hagyományos és évtizedeken át nagy szakmai tekintélyt élvező szakmai lap támad fel haló poraiból, és indul el a hagyományok megőrzésének szándékával az aktuális szükségleteknek is megfelelni kívánó új utakon.

Bővebben...

Műhely - Könyvespolc

Fizetős online tartalom  lesz a National Geographic-on

Több más kiadó lépését követve az alapítványi hátterű National Geographic is pénzt kér a weboldalán elhelyezett tartalom megtekintéséért - írja a Bitport.

hu.

Bővebben...

Műhely - Könyvespolc

StemTanú - Történelem napistílusban

A SzemTanú a történelmet hitelesen, mégis játékos, szórakoztató formában hozza közelebb az olvasókhoz. A könyv „találmánya", hogy a mai napilapok nyelvezetét, arculatát alkalmazza régmúlt idők történéseinek bemutatására.

Bővebben...

Műhely - Könyvespolc

Gazdag interaktív tananyag választék - Interaktív matematika, magyar nyelvtan és szakképzési tananyag katalógus a Műszaki Kiadótól
Megjelent a Digitális Tananyag Kft. 2012/2013 tanévi termékkatalógusa. A katalógus gazdag kínálata  a legfontosabb, aktuális pályázatokhoz, közbeszerzésekhez (TÁMOP-3.1.4-12, TÁMOP 3.1.11-12, TIOP 1.1.1-11) lett igazítva, így nagy segítség lehet a pályázó intézetek számára.

A katalógus témakörei címszavakban...

Bővebben...

Műhely - Könyvespolc

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Dr. Eszes István főiskolai oktató arra vállalkozott, hogy most megjelent, Digitális gazdaság című könyvében összefoglalja, milyen lehetőségeket nyit az online üzleti világ számára a digitális gazdaság rohamos terjeszkedése, és hogyan segítheti az internet a kis- és középvállalatok piacszerzési és piacmegtartó munkáját.

A hiánypótló és átfogó szakkönyv a Nemzeti Tankönyvkiadó gondozásában jelent meg.

Bővebben...

Műhely - Könyvespolc

Magyar Biológia Fizika óravázlat gyerekekre és interaktív táblára a Táblatanító magyazin 9. számában

Biológia Fizika Magyar óravázlat is található interaktív táblára a Műszaki Kiadó Táblatanító 9. számában...

 

Tovább

Műhely - Könyvespolc

Steve Jobs könyv: A zseniális Steve Jobs élete - Kettős könyvajánló A Steve Jobs élete... "Nagyon jó könyv, hihetetlenül részletes és nagyon objektíven írja le a cég történetét és Steve személyiségét, életét!

A termékek technikai részébe annyira nem megy bele a szerző, kivéve talán az Apple II-ig, de ez nem is azokról szól. Ha valakit érdekel Steve önéletrajza, akkor annak melegen ajánlom, ennél jobbat úgysem fog találni! - írja Berta Dávid, aki már elolvasta a könyvet...

Bővebben...