Közösség - itn

Problémamegoldás az informatika eszközeivel – A nyelvi akadályok elhárítva?Problémamegoldás az informatika eszközeivel – A nyelvi akadályok elhárítva?

 

Vajon milyen lesz az életünk, amikor a mostani középiskolás korosztály kikerül a munka világába? Ha megnézzük a Microsoft jövőt idéző videóját, megannyi forgatókönyvet láthatunk, s belepillanthatunk, hogy min dolgoznak a kutatók, s fejlesztők az informatika területén. A jelen cikkben viszont egy létező eszköz prototípusával fogunk megismerkedni, ami nyelvi akadályokat készül leküzdeni, nem is akármilyen módon.

Tovább

Közösség - itn

Kodu immár PC-re is! - Egy valóban intuitív programozási környezet gyerekeknek

Kodu egy ingyenes grafikus programozási környezet, amely korábban csupán Xbox-szal volt használható, azonban a legújabb változata már PC-n is elérhető. Ezáltal egy egészen izgalmas és új utat mutathatunk diákjainknak a fejlett programozási készség kialakítására.

 

Közösség - itn

A 10 Legjobb Takarékossági Tanács - 2. Energiatakarékos beállítások
Az előző cikkünkben a szervervirtualizációval takarítottunk meg nem is csekély összeget. Most lépjünk ki a szerverszobából, s fordítsuk a figyelmünket az iskola összes többi számítógépére. Ezek számának ugrásszerű növekedésével (egy átlagos középiskolában több, mint 300 található a nem régi közvélemény-kutatásom alapján) együtt jár a villanyszámla hasonló mértékű megugrása is. 

Tovább

Közösség - itn

A 10 Legjobb Takarékossági Tanács - 1. Térjünk át a virtualizációra

Gondolom, mindannyian emlékszünk még arra a pillanatra, amikor tudatosult bennünk, hogy szükségünk van egy helyiségre a szervereinknek, ahelyett, hogy a gépeket egyszerűen letegyük a terem egy sarkába, vagy betegyük a tanáriba.

Tovább

Közösség - itn

Egy kis japán csemege - 9 remek virtuális leckecsomagEgy kis japán csemege - 9 remek virtuális leckecsomag

A Japán Tudományos és Technológiai Központ (JST) kilenc remek virtuális leckecsomagot állított össze a fizika, biológia,  pszichológia, földrajz, és űrkutatás témában...

Közösség - itn

A 10 Legjobb Takarékossági Tanács - Így csökkentsük az iskolánk informatikai kiadásait

Ray Fleming a Microsoft angliai oktatási részlegének vezetője a 2010-es BETT kiállításon arról tartott előadást, hogy az iskolák miként csökkenthetik informatikai kiadásaikat. Hogyan takaríthat meg egy középiskola három év alatt akár több, mint £400,000-t (több, mint 120 millió forintot)? Cikksorozatunkból kiderül.

Tovább

Közösség - itn

Innovatív tanárok: Dan RobertsInnovatív tanárok: Dan Roberts
Dan Roberts 2008-tól egyike a Microsoft Innovative Education Forum nyerteseinek. Roberts tudományos tárgyakat oktat már 7 éve és jelenleg igazgatóhelyettes az angliai Saltash.net közösségi iskolában, ami Cornwall megyében található. Ha ellátogatunk a Blog oldalára, rögtön rájövünk, miért is hívják őt a Csirkeembernek (the Chickenman). Az iskola honlapján található linkek segítségével a közkedvelt malackamerához (Pigcam), vagy tojáskamerához (Eggcam) jutunk.

 

Tovább

Közösség - itn

CNN Diákhíradó - A fenyegető olajszennyeződés
CNN Diákhíradó - A fenyegető olajszennyeződés "egyenes adásban"

A CNN Diákhíradója (CNN Student News) különkiadásban számol be a Mexikói-öbölben történt olajszennyeződési katasztrófáról.

Tovább

Közösség - itn

Fong Yin Kuan - Interjú egy szingapúri innovatív tanárralFong Yin Kuan - Interjú egy szingapúri innovatív tanárral
 
Fong Yin Kuan a szingapúri Beacon általános iskolának a tanára. 2001 óta tanít többek között angolt, és matematikát. 2009-ben részt vett Hong Kongban a Microsoft Innovative Education Forum-án, hogy megossza a legjobb ötleteit. Így látogatott el Washington D.C.-be is, hogy az egyik iskolai projektjét adja elő az ISTE (International Society for Technology in Education - Szervezet a modern technológia alkalmazásáért az oktatásban) NECC konferenciáján.

 

Tovább

Közösség - itn

Magyar siker...

Az elmúlt héten 41 országból több mint 250 tanár, oktatáspolitikai döntéshozó és iskolaigazgató gyűlt össze a berlini Innovatív Tanárok Fórumán. A Microsoft kezdeményezésére létrejött eseményen nemcsak véleménycserére nyílt lehetőség, hanem azt is bemutatták, hogyan használhatók a jövő technológiai vívmányai az oktatásban.

Tovább

Közösség - itn

NASA eClips - Oktatási videók óvodások és általános iskolások részére - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésNASA eClips - Oktatási videók óvodások és általános iskolások részére

A NASA számos oktatási forrásanyagot kínál diákok és tanárok számára. Az egyik ilyen forrásanyag, melyre nemrégiben bukkantunk rá ismét a NASA eClips videói.

Tovább