IOTrádió

Áldás vagy átok? A Facebook tanárszemmel - Sulinetwork 2012 műhely

A Sulinetwork 2012 egyik műhelyfoglalkozásán a Facebook volt a téma.

Lévai Dóra és Tóth-Mózer Szilvia a Facebookkal még most ismerkedő tanároknak azt mutatta meg, hogy a hétköznapi használaton túl, hogyan lehet beépíteni a Facebookot a tanári gyakorlatba...

Vajon kikerülhető-e egy tanárnak a facebookos jelenlét? A válasz a riportban van...


Bővebben...

IOTrádió

GPS az oktatásban - Sulinetwork 2012  műhely

Hol a helye, van-e helye a GPS alkalmazásának az oktatásban? Valódi módszertani lehetőség, vagy csak egy múló hóbort a GPS a mindennapi pedagógiában? Mi az akadálya az elterjedésnek és mi lendíthet nagyot azon, hogy a GPS az oktatási IKT eszközök arzenáljának mindennapi része legyen...?

Marsi Zoltán 3 percben elmondja, hogy mit csináltak a Sulinetwork 2012 GPS az oktatásban műhelyfoglalkozáson.


Bővebben...

IOTrádió

Matematika, IKT és a Virtuális Könyvespolc Program Lehet-e szerepe az IKT-val támogatott oktatásnak a matematikában..., milyen a fogadtatása az Országos Virtuális Könyvespolc programnak, hány iskola használja már, mik az eddigi tapasztalatok, és mikor csatlakozhatnak diákok és/vagy szülők is a programhoz? Milyen pályamunkák érkeztek a Hotspot készítő felhívásra, és mi az eddigi legnagyobb tanulság.

Netasztal beszélgetés Orgován Katalinnal, a Műszaki Könyvkiadó igazgatójával egy sikeres matematika konferencia után, és a nagy kihívások előtt... 


Bővebben...

IOTrádió

e-Napló a gyakorlatban 3 év tapasztalata 15 percben - Netasztal beszélgetés Király László igazgató helyettessel Ki és mennyi időt nyer az e-naplóval? Mi a legfontosabb erény az induláskor és mik a gyakorlati lépések? Milyen előkészületekre van szükség az e-napló bevezetésekor? Miért van szükség e-napló szabályzatra? Mennyiben változtatja meg az iskola életét az e-napló használata, és mit szólnak a szülők az e-ellenőrzőhöz?

Az interjúból az is kiderül, hogy a Bolyai János Fővárosi Gyakorló Szakközépiskola miért éppen az @Naplót használja, és Király László igazgató helyettes több olyan fontos szempontot is említ, amit a bevezetés előtt feltétlenül mérlegelni kell...

Bővebben...

IOTrádió

Képzeletgyújtogató beszámoló a jövő iskolájában és a BETT-en tett látogatásról Milyen a képzés osztálytermek nélkül, hogyan változik a oktató szerepe, és milyen munkarendben dolgoznak a tanárok a jövő iskolájában? Mik azok a plázák, és hogyan szakítottak a legjobbakat kiválogató szelektív iskola hagyományával?

A riportból megtudhatja miért volt olyan inspiratív ez a látogatás Munkácsy László számára, aki maga is igazgatóként vezeti az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlóiskolát, és aki a Microsoft Magyarország vendégeként tehetett többedmagával szakmai látogatást a kenti jövő iskolájában, illetve a BETT-en, Európa legnagyobb oktatástechnológiai kiállításán!?

Végül, vajon mi az a négy dolog, ami a legnagyobb benyomást tették az igazgatóra a gigantikus kiállításon? Egy képzeletgyújtogató beszámoló, amit minden innovatív tanárnak meg kell hallgatnia!...

Bővebben...

IOTrádió

NetAsztal - az IOTrádió kerekasztal beszélgetése

Október első napján útjára indult a Műszaki Kiadó legújabb kezdeményezése, az "Országos Virtuális Könyvespolc" program. Van-e alternatívája a digitális átállásnak? Hogyan működik a Virtuális Könyvespolc Program? Mi van az októberi könyvespolcon?

Orgován Katalin, a Kiadó ügyvezetője a VI. Országos Interaktív Tábla Konferencia nyitóbeszédében mutatta be a tanároknak az új kezdeményezést, amely 8 hónap alatt 32 digitális tankönyvvel ismerteti meg a programhoz csatlakozó iskolákat!

Bővebben...