Módszertani műhely

Műhely  Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt - ESZKÖZ - TANANYAG - KÉPZÉS - KÖZÖSSÉG - MŰHELY - INTERAKTÍV NAPTÁR és KATALÓGUSOK - Minden, amit az interaktív oktatástechnikáról tudni kell.
A MÓDSZERTANI MŰHELY az IOT portál talán legfontosabb virtuális sarka, mert itt az oktatásban azonnal hasznosítható, gyakorlatii módszertani megoldásokról, tippekről, "trükkökről", a gyakran ismételt kérdésekről olvashat.
Első cikkek hamarosan.
Önnek is van olyan tapasztalata, tanácsa, amit szívesen megosztana másokkal? Publikálja írását ítt! Olvassa el szerkesztőségi levelünket.

Tippek-Trükkök

AbleWord ingyenes szöveg- és pdf szerkesztő program letöltése

Ebben a programban pdf-kezelési lehetőség is van, ami azt jelenti, hogy nincs szükség külön pdf-szerkesztő telepítésére.

Bővebben...

IKT a gyakorlatban

Projektünk témája a viselkedéskultúra volt, így a „Tudni illik, mi illik” címet kapta.

Elsőként kerületünkben a Csicsergő Óvoda vezetője, Nagyné Szabó Etelka hallott a 2012-es e3: eTwinning együttműködése – evolúció című pályázatról, melynek keretében szakmai fejlődés és támogatás mellett dolgozhatta ki a csapat az eTwinninges projektötletét.

Bővebben...

IKT a gyakorlatban

Hogyan taníts interaktív táblával? Hiánypótló módszertani könyv Wolf Emőkétől Hiánypótló interaktív táblás módszertani kézikönyvet írt Wolf Emőke tanárnő. A Netasztal beszélgetésben megkérdezzük, hogy mi inspirálta erre a munkára, kinek szól ez a könyv és vajon mennyire használhatók az összegyűjtött interaktív tábla módszerek a mindennapi gyakorlatban...? 

 
További információ és könyvrendelés ITT >>> Hogyan taníts interaktív táblával?

Bővebben...

IKT a gyakorlatban

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak Ötven, az európai iskolai együttműködésekhez és a szakmai fejlődéshez azonnal használható recept magyarul a most megjelent eTwinning szakácskönyvben. Ínycsiklandozó eTwinning ötletek azonnali felhasználásra. Lapozzon bele!

Bővebben...

Óravázlatok

Kémia óravázlatok a virtuális Tanári Kézikönyvben Kémia óravázlatok találhatók abban a digitális Tanári Kézikönyvben, amelyet az Európai Petrolkémiai Szövetség (EPCA) készített az UNESCO és az IUPAC közreműködésével. Óravázlatokat, tananyagokat és ötleteket kínál arra nézve, hogyan lehet integrálni a kémiát az iskolai oktatásba.

A kézikönyvet elsősorban középiskolai tanárok forgathatják haszonnal. Töltse le most!

Bővebben...